Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell

heerlijk duurt het langst van Jill MansellAls Lainey plotseling haar werk op een Frans kasteel kwijtraakt, gaat ze samen met haar goede vriend Kit werken bij een chaotisch gezin dat wel wat ondersteuning kan gebruiken. Stiefzoon Seth blijkt wel heel leuk te zijn, maar er zijn een paar geheimen die romantische ontwikkelingen in de weg staan. Heerlijk duurt het langst van Jill Mansell neemt je mee van Frankrijk naar Cornwall en weer terug en laat je onderweg niet gaan.

Heerlijk duurt het langst in het kort

Lainey werkt op een Frans kasteel en heeft het daar prima naar haar zin. Ze heeft er een vriendje en een goede vriend, Kit, en ze wil er niet weg. Toch moet ze wel, want het kasteel draait niet goed en de eigenaren moeten iedereen ontslaan. Als haar vriendje dan zonder haar verder wil naar zijn volgende bestemming, besluit Lainey samen met Kit terug te gaan naar Engeland.

Eenmaal terug zien Lainey en Kit een advertentie waarin een stel als hulp in de huishouding wordt gevraagd. Ze willen de baan graag en doen zich daarom voor als stel. Het huishouden bestaat uit de beroemde, oude acteur Richard, zijn schoondochter Majella, haar kinderen India, Violet en Harry en Majella’s stiefzoon Seth.

Majella’s man, Seths vader, is enige tijd geleden overleden. Lainey merkt dat ze nu wel toe is aan een nieuwe man. Ze probeert Majella te helpen maar dat verloopt niet helemaal vlekkeloos. Zelf wil ze voorlopig geen man, nadat haar vriendje op het Franse kasteel haar zo in de steek liet. Toch doet Seth wel iets met haar. Maar dat kan ze natuurlijk niet laten merken want hij denkt dat ze met Kit samen is en bovendien werkt ze voor zijn familie.

Lainey is niet de enige met een geheim. Ook Seth weet iets wat hij misschien liever niet had geweten. Het heeft te maken met zijn jeugd. Hij kan het met niemand delen en moet het zelf op zien te lossen. Pas als dat gebeurd is, voelt hij zich helemaal vrij om zich open te stellen voor nieuwe mensen. Ondertussen mislukt de ene date na de andere voor Majella. Misschien komt voor haar de liefde uit onverwachte hoek?

Mijn mening

Het staat al in de titel van dit boek: het is een heerlijk verhaal. Zo aan het einde van de zomer is het heel fijn om even weg te kunnen dromen in de levens van anderen die misschien niet meteen, maar wel in de loop van het verhaal een mooie wending nemen. Wat niet klopt aan de titel is dat het lang duurt: ik had het boek zo uit. Ik wilde het eigenlijk niet graag wegleggen.

Net als de andere boeken van Jill Mansell leest Heerlijk duurt het langst lekker weg. Voor wie al boeken van haar gelezen heeft, hoef ik hier dus eigenlijk niet veel te zeggen. Gewoon maar gaan lezen dus! Voor wie nog nooit iets van Jill Mansell heeft gelezen, heb ik een vraag. Waarom lees je? Wil je heerlijk ontspannen en even weg zijn uit de werkelijkheid of is het meer je bedoeling om slimmer te worden en intelligente discussies te voeren over wat je hebt gelezen? In het eerste geval zou ik zeggen, lees dit boek eens. In het tweede geval is het misschien beter dat je nog even verder zoekt.

Dit boek kent eigenlijk nauwelijks onsympathieke personages. Zelfs degene die niet zo aardig lijkt, blijkt uiteindelijk toch een goede daad te doen. Zo eindig je het boek met een blij gevoel en kun je de wereld weer een tijdje aan.

4 sterren

Meer informatie over Heerlijk duurt het langst

  • Oorspronkelijke titel: It started with a secret
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: april 2020
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789021028125
  • ISBN (e-book): 9789024588527

Plaats een reactie