Hartendief op pootjes – Melinda Metz

Hartendief op pootjes van Melinda MetzDe enige man die Jamie op dit moment in haar leven wil, is haar kat MacGyver. Na een aantal mislukte relaties is ze even helemaal klaar met de liefde. De kat denkt er echter anders over. Hij ziet in David de perfecte match voor Jamie. Alleen moet hij ze ervan ziet te overtuigen dat ze bij elkaar horen. En daar heeft Mac zo zijn geheel eigen methode voor. Hartendief op pootjes van Melinda Metz laat je lachen om een kat die voor koppelaar speelt en mensen die het maar niet willen begrijpen.

Hartendief op pootjes in het kort

Dankzij een erfenis kan Jamie een jaar de tijd nemen om voor zichzelf uit te zoeken wat ze wil met haar leven. Ze heeft een paar relaties achter de rug die haar geen geluk brachten. Ook haar baan als lerares geschiedenis gaf geen voldoening. Om te ontsnappen aan dit alles en rustig de tijd voor zichzelf te hebben, strijkt ze neer in een kleine woonwijk in L.A. De enige man die ze nog in haar leven wil, is MacGyver, haar kat.

Al snel leert ze haar buurvrouwen Marie en Helen kennen, voor wie het een wedstrijd wordt wie Jamie als eerste gekoppeld heeft aan een leuke jongeman. Jamie wil zich echter niet laten koppelen. Maar er is nog iemand die het wil proberen: MacGyver. Hij ziet in David, die ook in de wijk woont en een grote, domme hond heeft, de perfecte man voor Jamie. Hij is echter nog niet over het overlijden van zijn vrouw, drie jaar eerder, heen.

Ondertussen worden in de wijk allerlei spullen ontvreemd en bij andere mensen op de deurmat teruggevonden. Zo ook wat kledingstukken van David die bij Jamie terechtkomen. Ze raken uiteindelijk wel aan de praat, maar meer dan vrienden zullen ze echt niet worden. Dat willen ze immers beide niet? Toch?

Mijn mening

Zo, daar was ik aan toe. Even niet te veel nadenken maar gewoon lekker genieten van een verhaal waar je blij van wordt. Een kat die probeert zijn baasje aan de man te krijgen is een originele invalshoek. Maar verder is het natuurlijk wel een beetje gewoon. Ze willen geen van beide maar het gebeurt natuurlijk toch en o ja, het gaat niet meteen helemaal goed natuurlijk. Vrij standaard maar dat is niet erg door de inmenging van MacGyver.

Waar ik wel een serieus probleem mee heb, is met hoe de hond van David wordt neergezet. De kat is een en al slimheid terwijl de hond niet één hersencel lijkt te bezitten. Als hondenliefhebber en kattenhater is dat niet fijn om te lezen. Maar vooruit, af en toe moet je je een beetje over je gebruikelijke voorkeuren heen zetten. Want Jamie en David zijn wel allebei hele lieve mensen waar ik graag over las.

Het verhaal wordt verteld door Jamie, David en MacGyver. Ja hoor, de kat kan ook praten. En dat moet ook wel, anders was het lastig zijn drijfveren te doorgronden. Natuurlijk had de schrijfster dat ook aan de fantasie kunnen overlaten, maar op deze manier wordt wat extra humor in het verhaal verwerkt en is het lekker ongecompliceerd lezen. De schrijfstijl past daar ook prima bij, niet te ingewikkeld allemaal.

Kortom, ontspannend leesplezier. Dit is een mooi boek om mee te nemen op vakantie en lekker in de zon naast het zwembad of op het strand te lezen.

4 sterren

Meer informatie over Hartendief op pootjes

  • Oorspronkelijke titel: Talk to the paw
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: september 2018
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789402731408
  • ISBN (ebook): 9789402756746

Plaats een reactie