Haar rots in de branding – Julia Quinn

Haar rots in de branding van Julia Quinn1786. Poppy Bridgerton heeft de leeftijd om te trouwen maar ze wil dat alleen doen met een man die net zo slim is als zij en dezelfde interesses heeft. Die heeft ze echter nog niet gevonden. Tijdens een korte vakantie bij een vriendin ontdekt ze een grot bij het strand. Dat had ze beter niet kunnen doen, want de grot is in gebruik bij een stel kapers. Die nemen haar mee naar hun schip en zo belandt Poppy vastgebonden op het bed van Andrew Rokesby. Onwetend over zijn werkelijke identiteit valt Poppy voor hem. Haar rots in de branding is het derde deel in de serie over de Rokesby’s van Julia Quinn.

Haar rots in de branding in het kort

Poppy Bridgerton is net terug van haar tante in Londen als ze bij haar vriendin aan de kust gaat logeren. Het is haar niet geluk een geschikte huwelijkskandidaat te vinden in Londen. Ze wil iemand die slim is als zij en van dezelfde dingen houdt. En dat is lastig te vinden. Een verblijf bij haar vriendin moet haar even wat rust geven.

Tijdens een wandeling op het strand stuit Poppy op een grot. Nieuwsgierig als ze is, gaat ze naar binnen. Daar treft ze een kist aan. Dan hoort ze stemmen. Ze kan zich niet verstoppen dus de mannen die binnen zijn gekomen, vinden haar al snel. Zeer tegen haar wil nemen ze Poppy mee. Ze komt bij op een bed op een schip. Kapitein Andrew James is net zo ongelukkig met haar aanwezigheid als zij zelf. Maar hij kan haar niet laten gaan. Ze moet mee naar Portugal.

Tijdens de reis brengen de twee noodgedwongen veel tijd met elkaar door. In het begin bekvechten ze vooral, maar na verloop van tijd krijgen ze respect voor elkaar. Eenmaal in Portugal besluit Andrew tegen zijn eerdere plan in Poppy toch mee aan land te nemen. Daar gebeurt iets wat hun beider leven voor goed zal veranderen.

Mijn mening

Meestal sla ik de boeken over die zo lang geleden spelen. Maar deze was echt geestig. Heel veel dingen die nu vanzelfsprekend zijn, waren dat toen nog niet. Het is heel verrassend om dan te lezen over mensen die bepaalde vragen hebben over bepaalde dingen terwijl die voor mensen uit onze tijd heel normaal en begrijpelijk zijn.

Poppy is haar tijd ver vooruit. Een van de eerste feministen zou ik zeggen. Ze wil dezelfde dingen als de mannen. Toch blijft ze ook wel een beetje vasthouden aan de geldende normen en waarden. Niet dat ze veel keuze heeft.

Poppy en Andrew vertellen het verhaal samen. Daardoor weet je steeds wat ze allebei denken en voelen. Het grootste deel van het boek is het dan ook niet heel spannend maar wel romantisch, op een bepaalde manier. Pas tegen het einde gebeurt er iets waardoor je je echt af gaat vragen hoe het nu verder moet. En dan kan je echt niet meer stoppen met lezen!

Haar rots in de branding is het derde deel in een serie, maar daar merkte ik tijdens het lezen niets van. Ik heb de eerste twee delen niet gelezen maar ik had niet het idee dat er essentiële informatie ontbrak. Prima los leesbaar dus.

Het boek was prettig leesbaar en ik vond het verhaal onverwacht leuk en ook origineel. Daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Haar rots in de branding

  • Oorspronkelijke titel: The other miss Bridgerton
  • Uitgever: Meulenhoff Boekerij
  • Verschijningsdatum: juli 2022
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789022595756
    • E-book: 9789402319453

Plaats een reactie