Expat exit – Patricia Snel

Expat exit van Patricia SnelElisa woont op Curaçao. Daar had ze een goed leven met man en kind, tot hij haar voor een ander verliet. Nu wil hij volledige voogdij over hun zoon Sam. Als dan ook nog eens onder Elisa’s toezicht Sams beste vriendje een zwaar ongeluk krijgt, is de ellende compleet. Elisa belandt in een gevecht voor haar zoon en voor haar leven op het eiland. Ze belandt in een wereld van drugs en criminaliteit en leert de ware aard van haar expat-vriendinnen kennen. Elisa moet haar eigen leven op het spel zetten om dat van haar zoon te redden. Expat exit van Patricia Snel laat zien hoe het eraan toegaat in het expat-milieu en koppelt dat aan een ijzingwekkend verhaal.

Expat exit in het kort

Elisa had het ideale leven van een expat-vrouw op Curaçao. Dat verandert abrupt als haar man een ander blijkt te hebben en bij haar weg gaat. Elisa verliest zich in drank en mannen om haar problemen te vergeten. Voor haar ex is dat echter reden om hun zoon Sam voor zich alleen op te eisen.

Net als Elisa denkt dat het niet erger kan worden, gebeurt dat toch. Tijdens een boottochtje wordt Sams vriendje Tom per ongeluk overvaren. Elisa krijgt de schuld. Dat is nog niet alles, er blijkt ook iets met de boot te zijn wat Elisa niet wist. Dat heeft grote gevolgen, want zij moet nu opdraaien voor het aflossen van een schuld die daardoor ontstaat.

Tot overmaat van ramp wordt Sam ontvoerd. Elisa zet alles op alles om hem terug te krijgen. Daarvoor moet ze wel haar eigen leven op het spel zetten. Maar wat is haar leven waard zonder Sam?

Mijn mening over Expat exit

Eigenlijk vond ik geen van de personages echt sympathiek. Dat maakt het lezen van een boek er niet echt leuker op. Elisa wil graag haar kind blijven zien, maar eigenlijk gunde ik het haar niet eens echt. Zelfs Sam, die een onschuldige jongen zou moeten zijn, kreeg hier en daar trekjes mee waardoor ik ook hem niet meer aardig vond. Jammer.

Verder heeft Expat exit wel alle ingrediënten van een goede thriller. Het speelt op een locatie die tot de verbeelding spreekt, heeft een paar flink foute personages en er gebeuren meerdere onverwachte dingen. Dat is dus genoeg om het spannend te maken.

Het verhaal wordt door verschillende personen verteld. Sommige personages spreken in de ik-vorm, andere in de hij-vorm. Omdat er meerdere in de ik-vorm geschreven zijn, is het vaak in het begin van een hoofdstuk lastig te weten over wie het gaat. Daar kom je dan meestal wel vrij snel achter maar verwarrend is het wel. De hoofdstukken zijn niet al te lang, wat de vaart er lekker in houdt.

Alles bij elkaar vind ik het dus een spannend boek maar wel met te weinig echt aardige mensen. Daarom hou ik het bij drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Expat exit

  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: april 2018
  • Aantal pagina’s: 293
  • Verkrijgbaar als:
    • Paperback (ISBN: 9789026340536)
    • Ebook (ISBN: 9789026340543)
    • Dwarsligger (ISBN: 9789049806248)

Plaats een reactie