Eve’s waarheid – De drie dochters 2 – Muna Shehadi

eve's waarheid de drie dochters 2 muna shehadiEve’s waarheid is deel twee in de serie De drie dochters van Muna Shehadi. De drie zussen Olivia, Rosalind en Eve hebben ontdekt dat hun moeder helemaal geen kinderen kon krijgen. Eve wil daar verder liever niets van weten. Ze leidt een saai leven met een baan onder haar niveau en een relatie die zijn beste tijd heeft gehad. Dan krijgt ze de kans om naar Washington Island te gaan om daar een mooie opdracht als architect te gaan doen.

Eve’s waarheid in het kort

Nadat Olivia, Rosalind en Eve ontdekten dat hun moeder hun moeder niet kan zijn, is Rosalind als enige op zoek gegaan naar haar biologische familie. Dat heeft haar niet alleen een leuke nieuwe familie opgeleverd, maar ook een geweldige nieuwe relatie. Eve is wat minder happig op het weten van de waarheid. Ze wil haar herinneringen aan haar moeder intact houden.

Helemaal tevreden met haar leven is Eve echter niet. Haar relatie is niet meer wat ze zou willen dat het is en op haar werk krijgt ze maar geen uitdagende opdrachten. Dan krijgt ze via haar stiefmoeder de vraag om een huis te ontwerpen voor een vriendin op Washington Island. Daarnaast mag ze een uitbouw gaan maken voor iemand anders op het eiland.

Eve twijfelt, vooral ook omdat haar vriend er niet achter staat. Uiteindelijk gaat ze toch, omdat dit toch echt wel het werk is dat ze graag wil doen. Eenmaal op het eiland ontmoet ze Abigail, een meisje dat op zoek is naar haar vader. Het meisje lijkt haar overal te volgen. Eve weet niet zo goed wat ze ermee moet, tot ze ontdekt wie de vader van het meisje is.

Eve woont in bij de ietwat stugge Shelley. Voor haar moet ze een huis ontwerpen. Het gaat haar aanvankelijk niet goed af. Ze twijfelt veel, vooral aan haar eigen kunnen. De andere persoon voor wie ze moet werken, Clayton, brengt daar echter verandering in. Hij neemt haar mee en laat haar het eiland zien. Langzaam groeit er een diepe vriendschap. Misschien voelt Eve zelfs wel iets meer voor hem…

Hoe langer Eve bij Shelley woont, hoe opener ze wordt. Zo komt ze iets te weten dat met haar verleden te maken heeft. Ze wilde het eigenlijk niet weten, maar nu wordt ze gedwongen de waarheid onder ogen te zien.

Mijn mening

Eve is er niet zo op gebrand haar biologische moeder te vinden als Rosalind dat in het eerste boek was. Daarmee is dit een heel ander verhaal. Het gaat meer over de onzekerheden van Eve en hoe ze daar mee omgaat. Niet alleen Eve is onzeker, ook Abigail en Clayton zijn dat. Wat dat betreft hebben ze elkaar wel gevonden!

Dit boek hangt wat minder van de toevalligheden aan elkaar dan Rosalinds leugen. Daarom vind ik het een beter boek. Het is wel fijn om het eerste boek gelezen te hebben want anders mis je veel achtergrondinformatie.

Ook hier is weer duidelijk dat het Eve in materieel opzicht aan niets ontbreekt. Dat maakt het wel wat makkelijker om drastische keuzes te maken. Maar goed, als ze eerst een jaar had moeten sparen voor ze haar oude leven kon stopzetten om een tijdje op het eiland te gaan zitten, dan was het een wel heel saai verhaal geworden. Wat dat betreft is Eve’s waarheid wel een beetje vergelijkbaar met Rosalinds leugen.

Na dat eerste boek was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg. En ik ben niet teleurgesteld! Daarom krijgt ook dit boek vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Eve’s waarheid

  • Oorspronkelijke titel: Hidden truths
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: november 2019
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789402704150
  • ISBN (e-book): 9789402758801

Plaats een reactie