Olivia’s geheim – De drie dochters 3 – Muna Shehadi

Olivia's geheim de drie dochters muna shehadiDe drie dochters van de beroemde actrice Jillian Croft hebben ontdekt dat zij hun moeder niet kan zijn. Rosalind en Eve weten inmiddels wie hun biologische moeder is. Alleen Olivia wil het absoluut niet weten. Ze heeft genoeg zorgen: haar acteercarrière komt maar niet van de grond en zwanger raken lukt ook al niet. Maar dan ontdekt ze de reden waarom ze geen kind krijgt. Ze besluit het roer volledig om te gooien en van Los Angeles naar Maine te verhuizen, terug naar de plek van de zorgeloze zomers uit haar jeugd. Olivia’s geheim is het derde deel van De drie dochters van Muna Shehadi.

Olivia’s geheim in het kort

Het zit Olivia niet mee. Als oudste dochter van een beroemde actrice lukt het haar niet om mooie rollen te krijgen. Ook haar eigen tv-programma, een culinaire show, wordt gestopt. Er zit voor Olivia niets anders op dan zich te richten op het krijgen van een kind. Maar ook dat wil niet lukken. Door toeval ontdekt Olivia waarom dat niet gaat. Ze is woest en besluit alle schepen achter zich te verbranden. Ze gaat terug naar Maine, naar de regio waar ze in haar jeugd vele gelukkige zomers doorbracht.

Olivia logeert bij een broer van haar stiefmoeder. Deze Stuart is nogal nukkig, hij is het niet eens met een aantal dingen die Olivia gedaan heeft. Zijn vrouw Georgia is echter alleraardigst. En dan is er nog Duncan. Hij is als een zoon voor Stuart en Georgia en hij woont in een huisje op hun terrein. Aanvankelijk mogen Duncan en Olivia elkaar totaal niet, maar ze blijken toch wat overeenkomsten te hebben die ze bindt.

Olivia past af en toe op op het kind van Duncan, gewoon om iets te doen te hebben en om Georgia te ontlasten. Daardoor ontmoet ze ook de ex van Duncan, een heel bijzonder persoon. Olivia begint toch nieuwsgierig te worden naar haar herkomst. Daarom gaat ze de dagboeken van haar moeder lezen. Maar staat daar wel in wat ze weten wil?

Dankzij deze tijd waarin Olivia tot rust kan komen, realiseert ze zich ook wat ze de afgelopen jaren verkeerd heeft gedaan. Nu is de tijd om daar verandering in te brengen!

Mijn mening

In dit derde deel van De drie dochters kom je er eindelijk achter wie Olivia’s moeder is. Eerst vond ik het vreemd dat de reeks startte met de middelste zus en dat de oudste pas als laatste aan de beurt kwam. Nu ik alle boeken gelezen heb, begrijp ik dat wel. Maar ik ga het je natuurlijk niet vertellen, dat moet je zelf maar lezen!

Olivia is een heel ander type dan de andere twee zussen. En die zijn ook weer allebei heel anders. Toch leuk om te lezen dat ze nu toch zo goed met elkaar op kunnen schieten en dat ze hun moeilijke momenten met elkaar kunnen delen.

Net als haar jongste zus Eve wil Olivia eigenlijk liever niet weten wie haar echte moeder is. Maar uiteindelijk ontkomt ook zij er niet aan. In dit boek wordt een aantal losse eindjes opgelost, dus als je de eerste twee delen hebt gelezen, moet je Olivia’s geheim toch ook echt lezen.

Verder is het een beetje hetzelfde verhaal als de eerdere twee boeken. Geld is weer geen probleem, wat nu ook weer goed van pas komt. En er komt weer een nieuwe man in het leven van de zus die centraal staat. De relaties van de andere twee ontwikkelen zich ook weer wat verder.

Verder leest het gewoon lekker weg, dus eigenlijk is het wel jammer dat er niet nog een paar zussen zijn!

4 sterren

Meer informatie over Olivia’s geheim

  • Oorspronkelijke titel: Honest secrets
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: maart 2020
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789402704730
  • ISBN (e-book): 9789402759273

Plaats een reactie