Een tweede kans voor Missy – Beth Morrey

een tweede kans voor missy van Beth MorreyMissy is 79, ze mist haar man en kinderen en heeft eigenlijk nog maar weinig in het leven. Soms gaat ze naar het park en op een dag komt ze daar Angela en Sylvie tegen. Missy probeert ze een beetje te ontlopen, maar ze komt ze steeds vaker tegen. Uiteindelijk ontstaat een soort vriendschap. Als Missy dan op hond Bobby gaat passen, verandert haar leven helemaal. Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey is een ontroerende roman over ouder worden en anderen nodig hebben.

Een tweede kans voor Missy in het kort

Missy is 79, ze woont alleen in een groot, oud huis en ze mist haar man Leo. Haar zoon woont aan de andere kant van de wereld met haar kleinzoon en met haar dochter heeft ze een jaar geleden een stevige ruzie gehad. Steeds meer mensen van haar leeftijd gaan dood. Met andere woorden, Missy is eenzaam. Zelf heeft ze overigens nooit veel moeite gedaan om met anderen in contact te komen. Ze had genoeg aan haar gezin.

Op een dag loopt Missy in het park. Daar ontmoet ze Sylvie en Angela, twee heel verschillende vrouwen. Missy mag ze meteen maar ze ontloopt ze want ze wil niet behoeftig overkomen. Toch ontstaat er een soort vriendschap. Missy past graag op Angela’s zoontje Otis. Het is haar kleinkind dan wel niet, maar toch voelt ze zich zo weer een beetje oma. Dan komt Angela met een hond, Bobby. Bobby heeft een tijdelijk onderkomen nodig. Eerst voelt Missy er niets voor, maar als er ‘s nachts ingebroken wordt, mag ze komen.

Dankzij Bobby moet Missy nu regelmatig het huis uit, naar het park. Al snel leert ze de andere hondenuitlaters daar kennen. Een heel nieuw leven begint voor Missy. Ze krijgt steeds meer contacten en ze fleurt helemaal op. Als ze dan ook nog de ruzie met haar dochter weet goed te maken, lijkt haar leven weer helemaal in orde. Er is nog een dingetje wat niet helemaal lekker loopt: Missy heeft niet genoeg geld en is bang dat ze haar mooie huis zal moeten verruilen voor een klein flatje ver van haar nieuwe vrienden.

Missy’s nieuwe vriendengroep weet haar echter te verrassen met een fantastische oplossing waar zelf nooit opgekomen zou zijn.

Mijn mening

Ik was echt ontroerd toen ik dit boek uit had. Missy is dan in het begin misschien wel wat kribbig en ze komt niet meteen heel sympathiek over, maar als je haar beter leert kennen dan weet je wat er achter zit. En dan is het een hele lieve vrouw met wie je heel gemakkelijk meeleeft.

Beth Morrey laat in Een tweede kans voor Missy mooi zien tegen welke problemen mensen aanlopen als ze ouder worden. Nu ben ik nog een stuk jonger dan Missy maar ik kan me voorstellen dat het in het echte leven ook zo gaat. Eerst heb je genoeg mensen om je heen maar na verloop van tijd vallen er steeds meer weg. En probeer dan maar eens een nieuwe groep om je heen te verzamelen.

Het verhaal bouwt langzaam op van triest naar heel vrolijk. Toch werd het tegen het einde weer een beetje triest. Gelukkig wist Morrey dat op een mooie manier terug te buigen naar een verrassend, bevredigend einde. Haar schrijfstijl beviel me ook goed. Het leest lekker door. Eigenlijk wilde ik het niet graag tussendoor wegleggen. Zo lees ik graag meer boeken! O ja, en ik zou graag een hond als Bobby willen hebben…

5 sterren

Meer informatie over Een tweede kans voor Missy

  • Oorspronkelijke titel: Saving Missy
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: juni 2021
  • Aantal pagina’s: 416
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026353789
  • ISBN (e-book): 9789026353796

Plaats een reactie