Dit heb je verdiend – Carla Kovach

Dit heb je verdiend van Carla KovachMelissa lijkt het goed voor elkaar te hebben. Ze heeft een man en een dochter en woont in een mooi huis. Maar dan wordt ze dood gevonden en blijkt haar leven toch niet zo perfect geweest te zijn. Aan inspecteur Gina Harte de taak deze perfect lijkende moord op te lossen. Ze bijt zich er helemaal in vast. Zo erg zelfs dat ze ook niet opgeeft als haar eigen leven in gevaar komt. In Dit heb je verdiend haalt Carla Kovach het slechtste in sommige mensen naar boven, en het beste in andere.

Dit heb je verdiend in het kort

Melissa leek het perfecte leven te hebben met haar man en jonge dochter. Ook haar dood lijkt de perfecte moord te zijn. Dat is het echter niet want inspecteur Gina Harte weet toch sporen te vinden. Ze vindt niet alleen iets dat de dader heeft achtergelaten, maar ook op het lichaam van Melissa zijn aanwijzingen te vinden dat er iets goed mis was.

Melissa’s man is geschokt en heeft een alibi. Hij kan het dus niet geweest zijn. Toch vindt Gina Harte hem en zijn vriendengroep verdacht. De dochter heeft namelijk blauwe plekken en de vrouw van een van zijn vrienden gedraagt zich wel heel onderdanig. Harte besluit wat meer onderzoek naar de groep te doen.

Ver komt ze echter niet want als ze thuis is, wordt ze aangevallen. Ondertussen verdwijnt een andere vrouw. Heeft dat met de moordzaak te maken? Ondanks haar verwondingen zet Harte haar onderzoek voort. Dat moet ze bekopen met een tweede aanval op haar leven. Dat maakt haar alleen maar meer vastberaden en dan is er geen ontsnappen meer aan voor de dader.

Mijn mening

Nu moet ik even goed nadenken over wat ik van dit boek vind. Dat de leider van het onderzoek zelf slachtoffer lijkt te worden van de dader komt wel vaker voor. De reden dat de vrouw vermoord wordt, is wat vergezocht. Ik zou een andere oplossing gezien hebben om van haar af te komen. Ik vind het verhaal daarom niet extreem boeiend.

De spanning wordt wel goed opgebouwd. Pas tegen het einde is helemaal duidelijk wie de dader is. Tot die tijd heb ik wel vermoedens gehad, maar niets was nog zeker.

Eigenlijk kan ik maar heel weinig over dit boek zeggen. Je moet het zelf maar lezen. Als je van thrillers houdt, is het een aardig boek. Het springt er verder niet op een of andere manier uit, vind ik. Daarom geef ik het drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Dit heb je verdiend

  • Oorspronkelijke titel: Her final hour
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: oktober 2020
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789022588260
  • ISBN (e-book): 9789402315813

Plaats een reactie