Een jaar Boeken-ID!

Het is alweer een jaar geleden dat Boeken-ID het levenslicht zag. Wat begon als een website met alleen boekrecensies, is uitgegroeid tot een website met recensies, korte stukjes over nieuw te verschijnen boeken en een blog. Ondertussen zijn er 71 recensies en 34 stukjes over nieuwe boeken verschenen. Het artikel dat je nu leest, is het 36e blog-bericht. En al die stukken heb ik met plezier geschreven.

Het vullen van Boeken-ID heeft me een extra duwtje in de rug gegeven om meer tijd te steken in wat ik leuk vind: lezen. Want daar is het allemaal mee begonnen. Lezen is leuk, maar als je boek na boek leest, dan is er geen tijd om het verhaal te laten bezinken. Schrijf je er daarna een stukje over, dan word je gedwongen er nog even bij na te denken en er bij stil te staan wat je er eigenlijk van vond.

En lezen is meer dan alleen een boek pakken en de bladzijden een voor een doornemen. De tijd dat een boek een papieren ding was, is allang voorbij. Digitaal is het nu helemaal. Voor mij wel in ieder geval. Daarom schrijf ik ook graag af en toe een stukje over allerlei zaken die met digitaal lezen te maken hebben, zoals Elly’s Choice, de E-bookbarometer en apps voor op je telefoon en tablet.

Boeken-ID

In het afgelopen jaar is de website niet alleen gegroeid in inhoud, maar ook in bezoekersaantallen. Kwamen er in de eerste maanden nauwelijks bezoekers, nu weten steeds meer mensen de weg naar mijn website te vinden. Wat ik ook erg leuk vind om te zien, is dat steeds meer mensen meerdere keren terugkomen. Al die bezoekers zorgen voor een extra motivatie om door te schrijven, ook als ik eens een keertje wat minder zin of inspiratie heb.

Na een jaar wordt het wel weer tijd voor wat nieuws. Wat precies, daar ben ik nog over aan het nadenken. Misschien een ander uiterlijk, of een extra onderwerp. In ieder geval ga ik lekker door met lezen en daarover schrijven. Op naar twee jaar Boeken-ID!

Bezoekers van Boeken-ID, bedankt en kom vooral nog eens terug!

Plaats een reactie