Sneeuwval – Tess Gerritsen

Sneeuwval van Tess GerritsenZij was de uitverkorene. Met die zin begint Sneeuwval van Tess Gerritsen. In dit geval is het beter om maar niet de uitverkorene te zijn, zoals later zal blijken. Maura Isles sluit een trip naar een congres af met een weekendje met een oude bekende en zijn vrienden. Door een sneeuwstorm belanden ze in een witte hel en raken ze verstrikt in het web van een sekte. Wie is te vertrouwen en wie niet?

Sneeuwval in het kort

Maura Isles ontmoet Doug, een oud-studiegenoot, op een congres. In een opwelling besluit ze in te gaan op zijn uitnodiging om met hem en een paar anderen mee te gaan voor een weekendje in de bergen. Onderweg rijden ze een sneeuwstorm in en komt de auto vast te zitten. Gelukkig vinden ze een weg naar een dorp vlakbij. Daar is echter iets vreemds aan de hand: de huizen zijn niet afgesloten en de ramen staan open. Er zijn geen mensen te bekennen. Het dorp blijkt van een sekte te zijn.

Maura, Doug en de anderen brengen de nacht door in een van de verlaten huizen. De volgende dag proberen ze weg te komen in een auto die ze in een van de garages hebben aangetroffen. Die komt echter ook vast te zitten in de sneeuw. Een van de vrienden raakt zwaar gewond bij een poging de auto los te krijgen. Uiteindelijk gaan ze maar terug naar het lege dorp, om de gewonde te verzorgen.

Doug gaat in zijn eentje op skies de berg af om hulp te zoeken. Hij keert echter niet terug. Dan gaat Maura dezelfde weg. Ook zij haalt het dorp niet. Maura wordt ontvoerd door een jongen die beweert dat hij haar juist helpt. Moet zij hem vertrouwen? Uiteindelijk heeft ze geen andere keuze dan met hem mee te gaan. Hij vertelt haar dingen over de sekte en het verlaten dorp die haar angst aanjagen.

Ondertussen maakt Jane Rizzoli, Maura’s collega, zich zorgen omdat ze geen contact met Maura kan krijgen. Ze gaat met haar man, een FBI-agent, naar het gebied waar Maura voor het laatst gezien is. Daar zoeken ze naar sporen van Maura. Dan wordt een uitgebrande auto gevonden die in een ravijn is gestort. Een van de omgekomen passagiers zou Maura Isles zijn. Jane is geschokt, maar er zijn dingen die niet kloppen. Daarom zet ze haar zoektocht voort. De grote vraag is nu of ze Maura alsnog levend zal weten te vinden, of dat de sekte haar voor is.

Mijn mening over Sneeuwval

In vind Sneeuwval een heel afwisselend boek. Eerst zit je midden in de liefdesperikelen van Maura, daarna in een sneeuwstorm en voor je het weet ben je verzeild geraakt in een mysterieuze sekte. Je vliegt van het een naar het ander. Daardoor word je zo in het verhaal getrokken dat je de kou op de berg bijna kan voelen.

Sneeuwval is geen standaard moordverhaal, hoewel er wel een aantal doden vallen. Het is extra spannend, omdat je zowel met Jane als met Maura meekijkt. Zo weet je dat Jane er een groot deel van de tijd naast zit. Je kan niets meer doen dan heel hard hopen dat ze op tijd zal ontdekken wat er aan de hand is. En dus moet je wel verder lezen om daar achter te komen.

Ik heb inmiddels meerdere boeken van Tess Gerritsen gelezen en tot nu toe bevielen ze me allemaal. Ze weet het goed spannend te houden tot het einde. Haar schrijfstijl is prettig. Ze gebruikt geen onnodig ingewikkelde zinnen. Mede daardoor leest het boek lekker weg.

Als ik ga kijken waar het boek nu werkelijk over gaat, dan zou ik zeggen dat het gaat over vertrouwen. In wie moet je geloven en wie kun je beter negeren. In ieder geval is het altijd verstandig zelf te blijven nadenken en niet blind een ander te volgen!

4 sterren

Meer informatie over Sneeuwval

  • Oorspronkelijke titel: Ice cold
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: september 2010
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044344608
  • ISBN (ebook): 9789044329223

Meer informatie over Tess Gerritsen vind je op haar website!

Plaats een reactie