Dromen van jou – Dani Atkins

Dromen van jou van Dani AtkinsBeth Brandon en Izzy Vaughan kennen elkaar niet maar ze zijn door het lot aan elkaar verbonden. Aanvankelijk verzetten ze zich hiertegen, maar bepaalde gebeurtenissen zetten ze aan het denken. Uiteindelijk moeten ze zich zien te verzoenen met gebeurtenissen uit het verleden. Dat gaat gepaard met veel angsten, twijfels en andere problemen. Dani Atkins beschrijft in Dromen van jou hoe twee vrouwen omgaan met een fout die hun verdere leven bepaalt.

Dromen van jou in het kort

Beth Brandon heeft een bloemenwinkel waar ze haar hele hart in stopt. Ze was samen met Tim maar hij is een aantal jaren geleden overleden. Ze hebben nog geprobeerd samen een kind te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt.

Izzy Vaughan is getrouwd met Pete maar het huwelijk staat op losse schroeven. Samen hebben ze zoontje Noah. Izzy maakt zich voortdurend zorgen om zijn gezondheid, ook omdat het niet gemakkelijk was om hem te krijgen.

Op een dag kruisen de levens van Beth en Izzy zich. Ze komen tegenover elkaar te staan in een gevecht dat niemand wil voeren. Dat vraagt niet alleen het uiterste van de vrouwen, het leert ze ook anders naar dingen te kijken en de juiste keuzes te maken.

Mijn mening

Zoals je misschien is opgevallen is mijn beschrijving van het boek vrij vaag en bondig. Dat moet wel, want als ik precies ga schrijven waar het over gaat dan verklap ik te veel van de inhoud. En die moet je echt zelf lezen. Ik vond het een heel ontroerend verhaal waarbij ik voortdurend blij was dat ik niet in de schoenen van een van de hoofdpersonen stond.

Het verhaal wordt afwisselend door Beth en Izzy verteld. Eerst is nog niet duidelijk wat ze met elkaar te maken hebben, maar als je dat eenmaal weet dan zou je willen dat het anders was. Hoewel ze recht tegenover elkaar staan, kun je gemakkelijk de standpunten van beiden begrijpen. Het idee dat ze misschien niet gaan krijgen wat ze willen, doet soms bijna fysiek pijn. Het is dan ook een boek dat je echt vastgrijpt en niet meer loslaat tot je het uit hebt.

Op sommige punten in het verhaal is het geschreven op een manier dat je er een beetje door op het verkeerde been wordt gezet. Maar wel op een goede manier. Dat maakt het boek extra leuk om te lezen. Wat mij een beetje tegenviel bij een eerder boek van Atkins dat ik las, Versplinterd, was dat het einde niet echt duidelijk maakte wat er in het verhaal precies gebeurde. Dat is op dit boek totaal niet van toepassing. Ik vond het einde erg bevredigend zodat ik het boek met een goed gevoel weg kon leggen. Zo wil ik er wel meer lezen en daarom geef ik het vijf sterren!

5 sterren

Meer informatie over Dromen van jou

  • Oorspronkelijke titel: A million dreams
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: december 2021
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789026153259
    • E-book: 9789026153266

Plaats een reactie