De wolven – Daniel Cole

De wolven van Daniel ColeDe Lappenpopmoorden zijn opgelost, maar rechercheur Rouche is na de laatste geweldsexplosie aan het einde van het vorige boek spoorloos. Ook rechercheur Wolf is ondergedoken. Dan pleegt oud-rechercheur Finlay zelfmoord. Zijn ex-collega’s geloven niet dat hij het zelf heeft gedaan en daarom duikt Wolf weer op om de zaak te onderzoeken. Hij ontkomt er daarbij niet aan om alsnog opgepakt te worden. De wolven van Daniel Cole is het derde en hopelijk laatste deel in de Ragdoll-reeks.

De wolven in het kort

Gepensioneerd rechercheur Finlay schiet zichzelf neer. Dat is niet iets wat zijn vrienden van hem verwachten en ze geloven dan ook niet dat het echt zelfmoord was. Om dat te bewijzen, komt rechercheur Wolf tevoorschijn uit zijn schuilplaats. Aan het einde van het vorige boek besloot hij te verdwijnen. Natuurlijk wordt hij gelijk opgepakt, maar hij krijgt een week de tijd om te bewijzen dat Finlay echt geen zelfmoord heeft gepleegd.

Ook collega Baxter is weer van de partij. Zij heeft echter ook nog een geheim, dat te maken heeft met de verdwijning van rechercheur Rouche.

Finlay werkte in het verleden samen met de huidige hoofdcommissaris Christian Bellamy. Samen hebben ze een van de grootste drugsvangsten uit de geschiedenis op hun naam staan. Deze gebeurtenis lijkt in verband te staan met de zogenaamde zelfmoord van Finlay. Als Wolf ontdekt hoe de vork in de steel zit, kost het hem heel wat om de schuldige ook daadwerkelijk voor zijn daden te laten opdraaien.

Mijn mening

Het was erg lastig goed op te schrijven waar De wolven over gaat. Dat had ik namelijk de helft van de tijd ook niet door. Het kwam op mij over alsof er nog een derde deel moest komen van deze reeks terwijl er eigenlijk niet zo veel meer toe te voegen was. Het is allemaal wat vergezocht omdat er wel heel veel tijd zit tussen de gebeurtenissen in het verleden en de gebeurtenissen in het heden die daardoor uitgelokt worden. Verder vond ik het verhaal warrig en weinig interessant.

Als ik mijn recensie van het tweede deel uit de Ragdoll-reeks, Marionet, eerder had teruggelezen, dan zou ik niet aan De wolven begonnen zijn. Voor dit boek geldt namelijk hetzelfde als voor het vorige. Er is veel kennis van de eerdere delen nodig om het verhaal goed te kunnen volgen. En aangezien er een jaar en minstens vijftig boeken zitten tussen het lezen van beide delen, was die kennis bij mij onvoldoende aanwezig. Dus wil je dit boek lezen, lees ze dan vanaf deel 1 direct na elkaar.

Of het verhaal lekker geschreven is, is eigenlijk niet meer relevant. Doordat het zo lastig te volgen is, leest het sowieso niet fijn. Na dit boek ben ik overtuigd. Voor mij geen boeken van Daniel Cole meer.

2 sterren

Meer informatie over De wolven

  • Oorspronkelijke titel: Endgame, Ragdoll book 3
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: juni 2019
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024576029
  • ISBN (ebook): 9789024576036

Plaats een reactie