De verborgen apotheek – Sarah Penner

de verborgen apotheek van Sarah Penner
binary comment

Als Caroline langs de over van de Theems op zoek is naar bijzondere voorwerpen, vindt ze iets wel heel speciaals: een oud apothekersflesje. Ze vermoedt dat er een verband is met een reeks moorden ruim 200 jaar eerder. Ze gaat op onderzoek uit. Dat levert haar meer op dan alleen de ontdekking hoe het echt zat met die moorden. De verborgen apotheek van Sarah Penner moet je echt lezen als je van spannende, deels historische romans houdt.

De verborgen apotheek in het kort

1791. Nella zit in de apotheek die ze van haar overleden moeder heeft overgenomen. In plaats van alleen vrouwen te helpen hun gezondheid te verbeteren, heeft het lot ervoor gezorgd dat ze ook vrouwen helpt om van hun man af te komen. Vandaag komt er een nieuwe klant. Het blijkt de twaalfjarige Eliza Fanning te zijn. Nella is eerst wat huiverig om haar te helpen, ze is nog zo jong. Ze raken echter snel aan elkaar gehecht. Helaas heeft Eliza’s goedbedoelde wil om Nella te helpen onbedoelde, gevaarlijke neveneffecten.

Huidige tijd. De Amerikaanse Caroline is alleen op reis naar Londen. Ze had er haar tienjarig huwelijksjubileum zullen vieren, maar haar man bleek kort van tevoren ontrouw te zijn. Nu probeert ze alleen haar verdriet te verwerken. Toevallig komt ze op de oever van de Theems bij een groepje rivierjutters terecht. Caroline vindt een oud, blauw apothekersflesje met een bijzondere inscriptie. Het wekt haar nieuwsgierigheid en ze gaat op onderzoek uit.

Caroline ontdekt een verband tussen het flesje en een apothekeres die twee eeuwen eerder een aantal mannen vermoord zou hebben. Caroline wil er alles over weten. Ze wordt bij haar onderzoek gestoord door James, haar man, die onverwacht in Londen verschijnt. Tot overmaat van ramp wordt hij ziek en brengt Caroline daardoor in de problemen.

Doordat Caroline nu bezig is met iets waarvan ze vroeger dacht dat het haar droombaan was, gaat ze nog eens goed nadenken over haar toekomst. Haar leven tot nu toe is niet zoals ze het vroeger voor zich zag. Het wordt haar nu duidelijk wat ze daaraan moet doen.

Mijn mening

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van historische romans. In dit verhaal vond ik het echter een hele mooie toevoeging. De tijd van Nella is zodanig anders dan de huidige tijd dat er tijdens het lezen geen verwarring mogelijk is over waar je zit. Ondanks haar daden komt Nella heel sympathiek op mij over. Datzelfde geldt voor Caroline. Twee hoofdpersonen, twee mensen die je al snel een goede afloop gunt. Hoe je het einde moet interpreteren, is volgens mij open voor discussie. Ik kies voor de meest positieve optie. Maar je moet het boek zelf lezen om dat verder te begrijpen.

En ik kan je zeker aanraden dit boek te lezen. Het combineert de twee werelden zo mooi dat je in beide delen van het verhaal er zo middenin zit. Je ontdekt tegelijk met Caroline wat er in het verleden is gebeurd, alleen vertelt Nella het je allemaal zelf. En dat doet ze zodanig dat het een heel spannend verhaal is geworden.

De verborgen apotheek is het eerste boek van Sarah Penner. Het werd meteen een bestseller en dat begrijp ik wel. Het leest goed, het verhaal is mooi en origineel. Als ze nog een boek besluit te schrijven, dan wil ik dat zeker lezen!

5 sterren

Meer informatie over De verborgen apotheek

  • Oorspronkelijke titel: The lost apothecary
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: maart 2021
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789402707137
  • ISBN (e-book): 9789402761320

Plaats een reactie