Dicht bij jou – Kristen Proby

Dicht bij jou van Kristen ProbyCami is samen met vier vriendinnen eigenaar van het succesvolle restaurant Seduction. Ze heeft alles wat ze wil, op één ding na: een leuke man in haar leven. Landon is lange tijd in het buitenland geweest voor zijn werk bij de marine. Nu is hij terug en ziet hij Cami weer, die hij nog uit zijn jeugd kent. Maar nu is ze oud genoeg… Dicht bij jou van Kristen Proby is een romantisch verhaal over twee mensen die lang op elkaar gewacht hebben.

Dicht bij jou in het kort

Cami is al haar hele leven verliefd op Landon. Hij is echter bij de marine gaan werken en naar het buitenland vertrokken voor het echt wat kon worden. Inmiddels heeft Cami samen met haar vriendinnen een succesvol restaurant en is ze gelukkig. Denkt ze. Dan kom Landon terug.

Na een ongeluk kan Landon niet langer voor de marine werken. Teleurgesteld keert hij terug naar zijn geboorteplaats. Dan staat Cami opeens voor zijn deur. Ze is knapper dan ooit en bovendien, volwassen. Zijn oude gevoelens voor haar laaien weer op.

Landons eerste reactie op Cami’s bezoek was niet erg positief. Cami concludeert dan ook dat ze beide veranderd zijn en dat ze verliefd is op iemand die niet meer bestaat. Landon daarentegen ziet meer dan ooit in Cami en hij wil haar per se hebben. Gaat hem dat lukken?

Mijn mening

Oké, in een chicklit verwacht je geen al te hoogdravend plot, maar dit is nu ook weer een beetje overdreven. Eigenlijk zat er geen enkele spanning in het verhaal. Romantiek, ja, dat was er ruim voldoende. Maar de hoofdpersonen kwamen wel heel makkelijk waar ze zijn moesten. Het boek was dan ook wel lekker om te lezen en om mee te ontspannen maar het was niet erg interessant.

Ik kan er stiekem altijd wel een beetje van genieten als ik een fout vind in een boek. Bij Dicht bij jou was het raak: hier staat de fout zelfs op de achterkant. Daar staat: “Hij ziet dat Cami, het kleine zusje van zijn beste vriend …” Maar nee, ze is niet het kleine zusje van zijn beste vriend. Cami is de beste vriendin van Landons kleine zusje. Ik geef toe, niet heel belangrijk, maar toch.

Het boek leest verder lekker weg. Je vliegt er zo doorheen. Maar na dit ene boek heb ik toch niet zo de behoefte er nog meer van Kristen Proby te lezen. Ik geef toch de voorkeur aan boeken waar net iets meer gebeurt voordat de hoofdpersonen nog lang en gelukkig leven.

3 sterren

Meer informatie over Dicht bij jou

  • Oorspronkelijke titel: Close to you
  • Uitgeverij: Karakter
  • Verschijningsdatum: september 2019
  • Aantal pagina’s: 291
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789045217062
  • ISBN (ebook): 9789045219967

Plaats een reactie