De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

de kleine bakkerij aan het strand van Jenny ColganPolly heeft niets te verliezen. Het bedrijf dat ze met haar vriend samen had, is failliet. Haar relatie is zo goed als over en ze heeft niets meer. Daarom trekt ze in een oude bakkerij op het afgelegen bijna-eiland Mount Polbearne. Daar kan ze haar grote hobby, brood bakken, uitoefenen. Niet iedereen is blij met de komst van deze frisse wind. Toch probeert Polly er het beste van te maken. Het grote aantal vrijgezelle mannen in de omgeving helpt daar een handje bij. De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan is een mooi verhaal over een nieuw begin.

De kleine bakkerij aan het strand in het kort

Polly en haar vriend Chris werken hard maar toch gaat hun bedrijf failliet. Dat is ook meteen een zware aanslag op hun relatie. Daarom besluit Polly hun gezamenlijke appartement in Plymouth te verruilen voor een vervallen appartementje op Mount Polbearne, een bijna-eiland dat alleen bij laag water over de weg bereikbaar is.

Op het eiland zijn ze niet gewend aan nieuwkomers. Polly wordt dan ook niet door iedereen even enthousiast ontvangen. Vooral niet als Polly haar eigen brood gaat bakken en blijkt dat iedereen dat veel lekkerder vindt dan het fabrieksbrood dat de plaatselijke bakkerswinkel verkoopt.

Polly doet haar best te integreren in het dorp en raakt al snel bevriend met een groep vissers, waarvan er eentje haar wel heel veel aandacht geeft. Door een onverwachte gebeurtenis leert ze ook de bakkersvrouw beter kennen en kan ze proberen vrede met haar te sluiten.

Het leven dat Polly nu leidt, is totaal anders dan ze gewend was. Maar het bevalt haar goed. Ze werkt hard en begint echt een leven op te bouwen. Maar lukt het ook om de liefde te vinden op deze afgelegen plek?

Mijn mening

Jenny Colgan kende ik al van Café Zon & Zee. Ik had dus bepaalde verwachtingen bij dit boek. En die zijn helemaal uitgekomen. Het is een heerlijk boek om te lezen. Het geeft aan de ene kant een zomers gevoel, omdat het zich grotendeels aan zee afspeelt. Maar aan de andere kant is het ook heel erg een boek om mee onder een dekentje op de bank te kruipen. Dan krijgt het gure weer in het boek geen vat op je.

Polly is een sterke vrouw. Ze laat zich niet door de eerste de beste tegenslag de put in duwen. Het leven zit haar niet mee. Daarom gun je het haar ook zo dat het allemaal goed komt. Maar of dat zo is, moet je natuurlijk maar afwachten. Dat lees je pas tegen het einde.

Verschillende mensen komen aan het woord, maar Polly is wel de belangrijkste. Ze weet haar verhaal op een humoristische manier te brengen. Daar draagt haar huisdier, papegaaiduiker Neil, ook zeker aan bij. Heel origineel.

De kleine bakkerij aan het strand is het eerste deel in een serie van drie. Ik ben dit boek gaan lezen omdat ik deel twee en drie al in mijn bezit had. Het boek vermeldt echter dat de overige delen ook los te lezen zijn. Ik zou ze echter gewoon alle drie lezen!

4 sterren

Meer informatie over De kleine bakkerij aan het strand

  • Oorspronkelijke titel: Little Beach Street bakery
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: juni 2019
  • Aantal pagina’s: 356
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789021025070
  • ISBN (e-book): 9789024585434

Plaats een reactie