Chateau de Provence – Marelle Boersma

Chateau de Provence van Marelle BoersmaJulia en Luuc droomden er jaren geleden al van, maar om hun huwelijk te redden gaan ze het nu eindelijk echt doen: ze vertrekken naar Frankrijk. Ze hebben een oud kasteel gekocht in de Provence. Daar willen ze beautyvakanties gaan organiseren waarbij Luuc als kok gaat optreden. Als Julia een paar weken na Luuc arriveert, wordt ze echter niet bepaald enthousiast ontvangen in het dorp. Er lijkt iets te zijn met het kasteel, maar wat? Het moet in ieder geval te maken hebben met de verdwijning van de geliefde Chérie, vlak daarvoor. Chateau de Provence van Marelle Boersma beschrijft de nachtmerrie van iedereen die mee wil doen aan het tv-programma Ik vertrek.

Chateau de Provence in het kort

Het huwelijk van Julia en Luuc verkeert in zwaar weer. Luuc gaat steeds vreemd en zit ook nog tegen een burn-out aan. Om de boel te redden, moet het roer om. Julia en Luuc hebben elkaar leren kennen op een camping in de Franse Provence. Al vanaf die dag dromen ze ervan daar te gaan wonen. Dat gaan ze nu doen. Ze kopen een oud kasteel waar ze gasten willen gaan ontvangen. Julia gaat er schoonheidsbehandelingen doen en Luuc gaat koken.

Luuc vertrekt eerst. Als Julia enige tijd later aankomt, valt haar op dat iedereen in het dorp stilvalt als ze zegt dat ze de nieuwe bewoonster van het kasteel is. Ook wil bijna niemand helpen met de verbouwing. Al snel blijkt dit iets te maken te hebben met de verdwijning van Chérie. Deze jonge vrouw en kunstenares was zeer geliefd in het dorp. En ook bij Luuc, in de tijd dat hij alleen op het kasteel was.

En dan wordt het lichaam van Chérie in het kasteel gevonden. Luuc en Julia zijn meteen verdacht. Maar ook de andere mensen die op het kasteel rondlopen, lijken niet helemaal zuiver. Vooral Joseph, de tuinman, loopt altijd overal te snuffelen. Het jonge meisje Amélie, dat zich wel erg thuis voelt op het kasteel, lijkt meer te weten. Ondertussen klussen Luuc en Julia verder. Omdat ze elkaar verdenken, lukt het niet erg om aan hun huwelijk te werken. Dan gebeurt er ook nog een ongeluk waarbij ze allebei gewond raken. De zoveelste vreemde gebeurtenis op het kasteel.

Uiteindelijk maakt de echte dader de fout om nog meer wraak te willen nemen dan hij al gedaan had. In een laatste krachtsinspanning moeten Julia en Amélie samenwerken om deze persoon tegen te houden. Het wordt een race tegen de klok.

Mijn mening over Chateau de Provence

Chateau de Provence is een nieuw soort boek voor Marelle Boersma. Haar eerdere boeken waren ook spannend en gingen over allerlei verschillende misdaden. Die boeken waren echter gebaseerd op waargebeurde verhalen. Dat is met dit boek niet het geval, tenminste, dat hoop ik toch aangezien Boersma zelf enige tijd geleden naar het buitenland is vertrokken. Als je Ik vertrek ziet op tv dan zie je steeds weer wat voor fouten mensen maken en wat er allemaal mis kan gaan bij het opstarten van een onderneming in het buitenland. Een lijk in je kasteel hoort daar echter meestal niet bij.

Luuc en Julia vertellen samen het verhaal. Zo kun je goed zien hoe de onderlinge spanningen zich opbouwen en hoe elk over de ander denkt. Julia is de belangrijkste verteller en ook de hoofdpersoon van het verhaal. Maar spreekt zij wel altijd de waarheid? Dat Luuc dat niet doet is wel duidelijk. Dat maakt het lekker spannend. Op een gegeven moment is iedereen verdacht en weet je echt niet meer wat je kunt verwachten. Doorlezen is de enige oplossing! En dan word je beloond met een toch wel enigszins verrassend einde.

Chateau de Provence leest prettig, het brengt je bijna in vakantiesferen als de gebeurtenissen niet zo angstaanjagend waren. De vaart blijft er lekker in door de niet al te lange hoofdstukken. Af en toe komt er een terugblik op het verleden langs, zodat duidelijk is wat er toen voorgevallen is. Luuc vind ik een beetje een oppervlakkige figuur blijven, maar Julia wordt bijna je vriendin. Nu het mysterie opgelost is, zou ik bijna een vakantie gaan boeken in het Chateau!

4 sterren

Meer informatie over Chateau de Provence

  • Uitgeverij: De Crime Compagnie
  • Verschijningsdatum: maart 2018
  • Aantal pagina’s: 300
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789461093042
  • ISBN (ebook): 9789461093202

Plaats een reactie