Bij twijfel hard zingen – Francis van Broekhuizen

Bij twijfel hard zingen van Francis van BroekhuizenJe ziet haar steeds vaker op tv verschijnen: Francis van Broekhuizen. Best bijzonder voor een operazangeres. Maar Van Broekhuizen is dan ook best een apart type, in positieve zin. In het boek Bij twijfel hard zingen beschrijft ze in een aantal korte verhalen hoe ze is begonnen met zingen en hoe haar carrière zoals die nu is, tot stand is gekomen.

Bij twijfel hard zingen in het kort

Francis van Broekhuizen werd geboren in een muzikaal gezin. Haar vader zong graag en goed maar voor hem was er nooit sprake van geweest om professioneel te gaan zingen. Toen ook Francis goed bleek te kunnen zingen, was het in eerste instantie dan ook niet meer dan een hobby. Tot ze toch naar het conservatorium ging en er mooie kansen voor haar bleken te zijn.

In haar boek beschrijft Francis hoe ze is begonnen met zingen en hoe ze zich ontwikkeld heeft. Verder vertelt ze over dingen uit haar jeugd, haar geloof en haar coming-out. Ook het leven als operadiva komt uitvoering aan bod. Het is niet zoals veel mensen lijken te denken!

Mijn mening

Mijn eerste kennismaking met Francis van Broekhuizen was door het tv-programma All together now. Daar viel ze meteen op met haar bijzondere kleding, haar aparte stem en haar manier van praten. Daarna heb ik haar vaker op tv gezien, maar eigenlijk heb ik haar zelden horen zingen. Maar dat zal ze wel goed kunnen, gezien haar loopbaan.

In Bij twijfel hard zingen vertelt ze vrij openhartig over wat ze allemaal meegemaakt heeft in haar leven tot nu toe. En dat was niet altijd even makkelijk. Gelukkig had ze ouders die zagen wat goed voor haar was en kwam ze onderweg ook regelmatig goede mensen tegen.

Het is mooi om te lezen hoe het leven van iemand als Francis van Broekhuizen verlopen is. Dat is bepaald niet standaard. Hoewel ze even oud is als ik, had ik het gevoel dat het over een veel verder verleden ging als het over haar jeugd ging. Blijkbaar heb ik die tijd al enigszins verdrongen.

Als je haar op tv ziet, is ze altijd een erg geestige vrouw die veel te vertellen heeft. In het boek komt de humor iets minder terug, vind ik. Maar nog steeds is het leuk lezen. Het is een mooi inkijkje in een bijzonder leven.

4 sterren

Meer informatie over Bij twijfel hard zingen

 • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 • Verschijningsdatum: juni 2022
 • Aantal pagina’s: 256
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789021030524
  • E-book: 9789021030579
  • Luisterboek: 9789021030586

1 gedachte over “Bij twijfel hard zingen – Francis van Broekhuizen”

 1. Helemaal mee eens! Ik vind haar ook geweldig. Ze is net zo oud als mijn dochter maar ze oogt wel wat ouder. Hoewel mijn dochter ook een oude ziel heeft zoals ik haar zie.
  Ik heb het boek bijna uit! Mooie tip hoor!

  Beantwoorden

Plaats een reactie