99 procent van mij – Sally Thorne

99 procent van mij van Sally ThorneDarcy Barrett heeft de hele wereld over gereisd maar nu haar oma is overleden, moet ze gedwongen een tijd thuis blijven. Het huis van haar oma moet gerenoveerd worden en dat wordt gedaan door niemand minder dan Tom Valeska. Tom is de jeugdvriend van Darcy’s tweelingbroer Jamie en Darcy’s geheime liefde. Nu ze hem na lange tijd weer ziet en hij single blijkt te zijn, zal ze er alles aan doen om hem alsnog te krijgen. 99 procent van mij van Sally Thorne barst van de liefde maar bevat ook een ruime hoeveelheid negatieve emoties.

99 procent van mij in het kort

Darcy Barrett heeft de hele wereld al gezien omdat ze eigenlijk liever niet thuis is. Kort geleden is haar oma overleden en nu heeft Darcy samen met Jamie haar oude huis geërfd. Het huis moet opgeknapt en verkocht worden. Aan Darcy de taak om dat te begeleiden terwijl Jamie in het buitenland werkt. Bovendien is Darcy haar paspoort kwijt. Nu moet ze dus wel thuisblijven.

De aannemer die het huis gaat opknappen, blijkt Tom Valeska te zijn. Tom is een jeugdvriend van Jamie en Darcy, maar vooral van Jamie. Darcy is al jaren verliefd op hem en hij is ook de reden dat ze steeds maar weer de wereld in trekt. Ze kan hem niet hebben, want hij is al van Jamie. Nu hij het huis gaat doen, besluit Darcy hem te helpen.

De samenwerking gaat wat stroef. Over en weer worden er nogal wat verwijten en andere onaardige opmerkingen gemaakt. Toch wordt er tussen de bedrijven door ook nog af en toe wat serieuzer gepraat en krijgt Darcy toch nog de kans te proberen Tom alsnog voor haar te winnen. Maar dan staat Jamie opeens op de stoep.

Mijn mening

Darcy is een bitch. En ik lees niet graag over bitches. Het verhaal is mooi, maar omdat ik Darcy zo onsympathiek vind, heb ik er toch niet echt van kunnen genieten. En dat is jammer. Nu begrijp ik ook wel dat niet alle hoofdpersonen altijd precies het type zijn dat ik leuk vind, maar ik ben hierdoor wel geneigd de boeken van deze schrijfster voortaan links te laten liggen.

Heel origineel is het verhaal eigenlijk niet. Meisje wil jongen maar mag hem niet willen omdat hij al van iemand anders is. Maar je weet eigenlijk van tevoren wel dat het toch wel gaat gebeuren. Maar het blijft toch leuk om te lezen. Vooral ook omdat er voldoende humor in het verhaal is verwerkt.

Darcy vertelt het hele verhaal. Je weet dan ook niet wat Tom en Jamie denken. Ik vraag me overigens af of je dat van Darcy zelf wel echt weet. Ze doet zich stoerder voor dan ze is, lijkt het. Daardoor voelde ik me tijdens het lezen af en toe een beetje verward. Maar misschien is Darcy dat zelf ook wel, ik weet het niet.

Op de schrijfstijl is verder niet veel aan te merken. Er zit humor in en het is zonder al te veel overbodige informatie geschreven. Maar omdat ik Darcy toch echt niet aardig ben gaan vinden, hou ik het toch op drie sterren voor 99 procent van mij.

3 sterren

Meer informatie over 99 procent van mij

  • Oorspronkelijke titel: 99 percent mine
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: april 2020
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789402704853
  • ISBN (e-book): 9789402759419

Plaats een reactie