Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Zeven perfecte dagen van Rosie WalshTijdens een wandeling in de buurt van haar ouderlijk huis ontmoet Sarah Eddie. Ze brengen zeven fantastische dagen samen door. Daarna gaat hij op vakantie. Hij is voor haar de ware en ze weet zeker dat dat andersom ook geldt. Eddie belooft Sarah te bellen zo gauw hij kan. Maar het blijft stil. Sarah is ervan overtuigd dat er iets is gebeurd. Haar vrienden denken dat ze overdrijft, maar ze geeft toch niet op. Tot ze achter de schokkende waarheid komt. Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh laat zien dat echte liefde veel kan overwinnen.

Zeven perfecte dagen in het kort

Sarah is opgegroeid in Engeland, maar ze woont al jaren in Los Angeles. Elk jaar in juni komt ze terug om haar ouders te bezoeken. Het is elke keer een wat beladen bezoek, omdat het niet voor niets is geweest dat Sarah is vertrokken. Dit jaar is het anders dan anders. Sarah ligt in scheiding en gebruikt de tijd om te proberen te genieten van haar nieuwe leven als alleenstaande. Genieten lukt echter niet erg.

Op een dag ontvlucht Sarah het huis en gaat ze wandelen. Onderweg stuit ze op een man die tegen een schaap zit te praten. Ze raken aan de praat en brengen de rest van de dag samen door. En de hele week daarna. Dan scheiden hun wegen want deze man, Eddie, gaat op vakantie. Maar Sarah weet: ze gaan elkaar terugzien. Ze voelt dat deze man de ware voor haar is en dat dat andersom ook geldt. Hij belooft haar te bellen zodra hij dat kan.

En dan wordt het stil. Eddie belt niet en komt niet meer online op zijn sociale media. Hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Haar vrienden zeggen dat Eddie waarschijnlijk toch niet voor Sarah voelde wat zij voor hem voelde. Ze wil het echter niet geloven. Er moet iets gebeurd zijn. Hoe langer het duurt, hoe meer ze zich vastbijt in het vinden van Eddie. Als ze uiteindelijk ontdekt wat er waarschijnlijk aan de hand is, komt dat als een grote verrassing en schok. Ze zal het toch op moeten geven, ondanks de grote liefde die ze voelt.

Mijn mening

Zeven perfecte dagen heeft me echt verrast. Ik moest er even inkomen. Maar toen ik eenmaal op gang was, kon ik niet meer stoppen. Meerdere keren in het verhaal gebeurt er iets waardoor je verwachtingen van het vervolg compleet op zijn kop gezet worden. Ondanks dat het heel triest is allemaal, is het ook een erg mooi verhaal. Het heeft me echt geraakt.

Ergens halverwege het boek dacht ik dat ik wist hoe het zat. Ik had het mis. En daarna gebeurden er nog meer onverwachte dingen. Het einde had ik dus ook totaal niet kunnen voorspellen. Toch was alles wel geloofwaardig. Je leeft al snel mee met Sarah, hoewel je pas in de loop van het boek alle details krijgt die je nodig hebt om een goed beeld van haar te hebben. Maar op dat moment zit je er zo diep in dat het niet meer uitmaakt wat voor gekke dingen ze nog gaat doen.

Eigenlijk wil ik niet zo veel zeggen over dit boek. Je moet het gewoon lezen. Je zult er geen spijt van krijgen, als je houdt van boeken die gaan over de hartverscheurende kanten van de liefde. Ik geef er vijf sterren voor.

5 sterren

Meer informatie over Zeven perfecte dagen

  • Oorspronkelijke titel: The man who didn’t call/Ghosted
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: juni 2018
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022587690
  • ISBN (ebook): 9789402310009

Plaats een reactie