Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

Wat jij niet ziet van Sarah PinboroughAls Louise na een gepassioneerde zoen in een café ontdekt dat de betreffende man haar nieuwe baas is, heeft ze een probleem. Nog groter wordt het probleem als ze ook nog bevriend raakt met zijn vrouw. Er lijken zich vreemde zaken af te spelen in dit huwelijk en Louise wil weten wat er precies speelt. Haar nieuwsgierigheid en haar gevoelens voor haar baas zorgen echter dat ze in een lastig parket komt. Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough is verrassend anders.

Wat jij niet ziet in het kort

Op een van haar zeldzame avondjes uit valt de alleenstaande moeder Louise voor knappe man David. Ze ontmoet hem in een café en het komt tot een intiem moment. Groot is dan ook de schok als blijkt dat hij haar nieuwe baas is. Erger nog, hij heeft een ontzettend knappe vrouw. Niet lang na het voorval in het café botst Louise tegen Adele, de vrouw van David, op. Ze raken aan de praat. Van het een komt het ander en voor ze het doorheeft is Louise bevriend geraakt met Adele.

Louise wil beiden blijven zien, hoewel het wel lastig is. Zeker als ze steeds meer te weten komt over het huwelijk van David en Adele, weet ze dat ze eigenlijk het contact met beiden moet verbreken. David lijkt niet zo aardig te zijn als ze eerder dacht en er gebeuren vreemde dingen in de relatie van David en Adele. In plaats van afstand te nemen, besluit Louise uit te zoeken wat er precies aan de hand is.

Louise duikt steeds verder in het wespennest dat de relatie tussen Adele en David blijkt te zijn. Ze ontdekt schokkende dingen en doet wat ze denkt dat juist is. Maar dan ontdekt ze de schokkende waarheid en blijkt dat ze het mis had. Maar is er dan nog iets te redden?

Mijn mening over Wat jij niet ziet

Wat jij niet ziet begint met een mededeling van de uitgeverij, namelijk dat je met niemand over de afloop van het boek mag praten behalve met mensen die het ook al gelezen hebben. En ik kan je vertellen, als je het boek uit hebt dan begrijp je waarom. Zelfs als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, dan blijkt het aan het einde toch net anders te zijn. Een heel origineel einde, kan ik wel zeggen.

Als het boek begint, lijken de personages allemaal vrij gewoon. Er is een alleenstaande moeder die wel wat aandacht kan gebruiken, een man met een huwelijk dat niet al te best is en die daarom valt voor ander vrouwelijk gezelschap en een echtgenote die haar best doet maar die het maar niet goed lijkt te kunnen doen. Wat jij niet ziet is dat er van alles op de achtergrond speelt. Elk van de drie hoofdpersonen is niet eerlijk tegen de anderen, terwijl ze allemaal hun eigen agenda hebben. Dat op zich is geen bijzonder gegeven voor een boek, maar de manier waarop het uitgewerkt is, is wel heel origineel.

Verschillende personages vertellen het verhaal. Toch zijn ze niet allemaal altijd helemaal eerlijk over hun motieven en houden ze ook dingen achter. Daardoor weet je nog niet wat er precies aan de hand is en zo wordt het tot het einde spannend gehouden. Want de afloop kun je echt niet voorspellen. De hoofdstukken zijn niet extreem lang wat zorgt voor afwisseling en dat houdt de vaart er lekker in. Als je eenmaal in dit boek begonnen bent, wil je niets liever dan het uitlezen! Het is wat mij betreft dus zeker vijf sterren waard.

5 sterren

Meer informatie over Wat jij niet ziet

  • Oorspronkelijke titel: Behind her eyes
  • Uitgeverij: The house of books
  • Verschijningsdatum: juni 2017
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044350579
  • ISBN (ebook): 9789044350586

Plaats een reactie