Wat is jouw ideale leesmoment?

De beste plaats om te lezen is op de bank! Op elk leesmoment.Mijn ideale leesmoment

Dat is ’s avonds, om lekker te ontspannen. Na een drukke werkdag droom ik dan heerlijk weg met een romantisch boek. Of ik zit juist op het puntje van de bank met gekromde tenen van de spanning te hopen dat er niet nog een slachtoffer valt. Even alles van de dag vergeten. Voor mij is dat de ideale afsluiting van de werkdag. Voordat de tv aan gaat en ik helemaal in de luie modus ga, dat dan weer wel.

Het weekend vind ik ook heel geschikt. Zondagochtend is een vast leesmomentje. Als het ontbijt op is en er hoeft verder niets te gebeuren, dan duik ik lekker in mijn boek. En aan het einde van een vrije middag. Terwijl manlief staat te koken, kan ik lekker lezen. Eigenlijk is lezen de hele dag door leuk!

’s Morgens: lezen onderweg

Lezen in de auto? Voor de meeste mensen liever niet. Word je alleen maar misselijk van. Of je bent zelf de chauffeur en moet op de weg letten. Als je in de bus of trein onderweg bent van of naar je werk, kan het echter wel. Ik reis zelden met het openbaar vervoer. Maar als ik het doe, gaat er altijd een boek mee. Als je alleen in de trein zit (nou ja, zonder bekenden dan, alleen ben je bijna nooit in de trein), is het toch heerlijk om even een boek erbij te pakken?

Overigens moet je dan wel blijven opletten waar je bent. Ik was eens in de bus in een spannend boek bezig en toen moest ik opeens zo snel uitstappen dat ik mijn net aangeschafte boodschappen liet liggen. Gelukkig had ik niet zo veel gekocht.

’s Middags: lezen tijdens je lunchpauze

Tegenwoordig hoor je nogal eens over de gevaren van zitten. We mogen het vooral niet te lang doen en regelmatig moeten we even opstaan en gaan lopen. Lunchwandelen is dan ook helemaal hip. Maar als je een staand beroep hebt, kan ik me voorstellen dat je in je lunchpauze graag even gaat zitten. En dat is een mooi leesmoment!

’s Avonds: opgekruld op de bank

Heerlijk de werkdag vergeten. Nog niet aan de dag van morgen denken. Nee, helemaal verdwijnen in het verhaal dat je aan het lezen bent. De avond is een heel goed moment om te lezen. Begin van de avond ben ik nog wakker genoeg om het verhaal te kunnen volgen, maar moe genoeg om niet veel nuttigs te willen doen. Potje thee erbij en een reep chocola of een doos koekjes. Niet erg gezond, maar wel lekker lezen zo!

’s Nachts: lekker in bed

Ik zelf doe het eigenlijk nooit, ’s nachts lezen. Maar misschien zijn er mensen die het prettig vinden? Het is dan lekker rustig en als je niet kunt slapen, kun je net zo goed iets leuks gaan doen. Gelukkig ken ik weinig boeken waar je bij in slaap valt. Nou ja, het telefoonboek misschien. Maar de jongere generaties onder ons kennen dat ook al niet meer…

Welk moment van de dag is voor jou het ideale leesmoment en waarom?

Plaats een reactie