Verwacht: Voor Siri – Judith Newman

Voor Siri van Judith NewmanSoms hoeven dingen helemaal niet moeilijk te zijn. Als de moeder van de dertienjarige Gus weer eens moe wordt van al zijn vragen, stelt ze voor dat hij het maar aan Siri vraagt. Siri, de stem van de iPhone. Ze beantwoordt alle vragen, wordt nooit moe en blijft altijd vriendelijk. Een ideale vriendin dus, voor dit autistische jongetje. Zijn moeder, Judith Newman, schreef er een boek over: Voor Siri.

Het lijkt me dat in dit geval niet alleen Gus van Siri houdt, maar zeker ook Judith zelf. Siri neemt een groot deel van het werk van de moeder over: Gus wil alles weten over zijn favoriete onderwerpen en Siri weet bijna alles. In ieder geval alles wat op internet te vinden is. Dit bespaart Judith een hoop moeizame gesprekken. Ideaal toch? Het leuke van dit boek is, dat het is gebaseerd op ware gebeurtenissen. En wat Gus kan, kan jij ook. Dus als je behoefte hebt aan een gesprekspartner en er is even niemand beschikbaar, dan vraag je het toch gewoon aan Siri?

Uitgever The house of books zegt over Voor Siri:

Gus is dertien, lief, gecompliceerd en autistisch. Zijn moeder Judith weet geen raad met zijn obsessieve, onophoudelijke vragenstroom. Op een dag komt ze op een briljant idee: waarom vraag je het niet aan Siri? Zo ontdekt Gus dat Siri, de virtuele iPhone-spraakassistent, bijna altijd overal antwoord op kan geven. Siri is ook vriendelijk, beleefd, grappig, en heeft een eindeloos geduld. Ze wordt Gus’ beste vriendin.

Voor Siri – Judith Newman

  • Oorspronkelijke titel: To Siri with love
  • Uitgeverij: The house of books
  • Verwachte verschijningsdatum: 14 november 2017
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044347739
  • ISBN (ebook): 9789044347746

1 gedachte over “Verwacht: Voor Siri – Judith Newman”

  1. Zulke boeken kunnen echt mensen autisme helpen, door iets nieuws te proberen die hen zal kunnen helpen om hun weg te vinden in deze complexe maatschappij. Het is voor ons als begeleider niet altijd mogelijk om alle boeken te kopen over autisme. Maar wel altijd leuk om eens te lezen dat er nieuwe boeken zijn over autisme.

    Beantwoorden

Plaats een reactie