Verwacht: Verlangen naar chocolade – Care Santos

Verlangen naar chocolade van Care SantosDit is een boek dat ik alleen al vanwege de titel zou kunnen kopen. Net als de hoofdpersonen in Verlangen naar chocolade ben ik ook dol op chocola. Maar dan wel in vaste vorm, niet in de vorm van chocolademelk. En aangezien het in dit boek om een chocoladekan draait, waar drank uit geschonken wordt, vrees ik dat het boek meer over chocolademelk zal gaan dan over echte chocolade. Maar goed, de titel blijft aansprekend! En dat je tijdens het lezen al watertandend iets leert over de geschiedenis van chocolade is mooi meegenomen. Nu alleen nog zorgen dat je tijdens het lezen niet te veel gaat snoepen…

Uitgeverij Wereldbibliotheek zegt over Verlangen naar chocolade:

Een heerlijke roman over sterke vrouwen, Barcelona en chocolade

Tegen het decor van de zich ontwikkelende wereldstad Barcelona schildert Care Santos de levens van Sarah, Candida en Mariana. Drie totaal verschillende vrouwen uit drie verschillende eeuwen, die eenzelfde verlangen naar chocolade delen. En dat alles vertelt Santos achterstevoren, vanuit het heden terug naar het verleden, met een chocoladekan als verbindend element.

Sarah onderhoudt in de twintigste eeuw een gepassioneerde relatie met de uitvinder van drie chocoladebonbons. Candida, in de negentiende eeuw, zoekt naar meer spanning dan de verfijnde chocolade die haar echtgenoot maakt en gaat er met een Napolitaanse tenor vandoor. Mariana is het middelpunt van een complot, wanneer de koningen van Frankrijk en Engeland het geheim van haar cacaobonenmaler willen bemachtigen. Mariana krijgt de uiterst kostbare chocoladekan als geschenk, die na allerlei verwikkelingen via Candida uiteindelijk in handen van Sarah komt – en in stukken valt.

Tegelijk met deze zeer onderhoudende verhaallijnen vertelt Care Santos de geschiedenis van chocolade op een zo aanstekelijke manier dat het water je in de mond loopt.

Bekroond met de prestigieuze Premi Ramon Llull, het Catalaanse equivalent van de ECI Literatuurprijs

Verlangen naar chocolade – Care Santos

  • Oorspronkelijke titel: Deseo de chocolate
  • Uitgeverij: Wereldbibliotheek
  • Verwachte verschijningsdatum: 7 januari 2016
  • Aantal bladzijden: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789028426474
  • ISBN (ebook): 9789028441637
  • Prijs: € 24,99 (paperback), € 17,99 (ebook)

Plaats een reactie