Verwacht: Ten zuiden van de hel – Thomas Engström

Ten zuiden van de hel van Thomas EngstromHet wordt gepresenteerd als de nieuwe hitserie uit Zweden: het Ludwig Licht-kwartet van Thomas Engström. Dit zijn vier spionagethrillers met Ludwig Licht in de hoofdrol. Licht is een voormalig Stasi-medewerker en ex-spion. Tegenwoordig slijt hij zijn dagen als restauranthouder en verhuurt hij zichzelf als freelancer aan de CIA. In die functie wordt hij met enige regelmaat opgeroepen duistere zaakjes uit te zoeken. Zo ook in Ten zuiden van de hel, het tweede deel in de serie. Ik las het eerste deel, Ten westen van de vrijheid.

Nu valt je waarschijnlijk al de overeenkomst in titels op. En inderdaad, het derde en vierde deel bevatten ‘Ten noorden van’ en ‘Ten oosten van’. Dit maakt goed duidelijk dat we hier te maken hebben met een serie van vier. Het tweede deel van de titel zegt vervolgens iets meer over de inhoud van de boeken. Het eerste deel had vrijheid als thema, dus in het tweede boek zal de hel waarschijnlijk losbarsten.

Wat me verder opviel aan het eerste boek, is dat het wel van een Zweedse schrijver is, maar dat heel Scandinavië niet meedoet in het boek. Het tweede boek begint in de USA, dus ook daar zal weinig Zweeds in voorkomen. Dat vind ik dan weer jammer, als liefhebber van Scandinavische auteurs.

Ten zuiden van de hel verschijnt in april 2017 als paperback. In digitale vorm is het in december 2016 al verschenen.

Uitgeverij Ambo|Anthos zegt over Ten zuiden van de hel:

Ten zuiden van de hel is het tweede boek van Thomas Engström in het kwartet over Ludwig Licht, ex-Stasi-agent en cia-topspion in de voormalige ddr, nu barkeeper en freelance problem solver. Het eerste boek uit de serie, Ten westen van de vrijheid, werd genomineerd voor Beste Zweedse Boek van het Jaar.

Pennsylvania, USA, verkiezingen 2012. Een jongeman wordt dood gevonden in een vervallen motel, met een brief waarin hij politicus Ron Harriman ervan beschuldigt zijn hart te hebben gebroken. Ludwig Licht wordt ingehuurd om te achterhalen wat er is gebeurd. Zodra hij ter plaatse is, ontdekt Licht een complot. Naarmate hij dieper infiltreert in de groep die achter de samenzwering zit, worden zijn vermoedens over een onafwendbaar dodelijke afloop steeds sterker.

Ten zuiden van de hel – Thomas Engström

  • Oorspronkelijke titel: Söder om helvetet
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verwachte verschijningsdatum: 6 april 2017
  • Aantal pagina’s: 311 (ebook)
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026333040
  • ISBN (ebook): 9789026333057

Plaats een reactie