Verwacht: Playground – Lars Kepler

Playground van Lars KeplerKennelijk is het goed te doen om met z’n tweeën een boek te schrijven, want achter Lars Kepler blijkt een Zweeds schrijversechtpaar schuil te gaan. Net als het echtpaar Nicci French schrijven ze literaire thrillers die enorm succesvol zijn. Zweedse schrijvers behoren tot mijn favorieten: denk aan Åsa Larsson en Camilla Läckberg. Nu heb ik nog niets van Lars Kepler gelezen, maar nu ik zo het een en ander over dit echtpaar lees, denk ik dat ik toch wel wat gemist heb. Hun eerste boek, Hypnose, werd al meteen een bestseller.

Na vijf boeken met Joona Linna in de hoofdrol begint Lars Kepler nu aan een nieuwe serie: een trilogie met de titel Playground. Waarom de trilogie Playground heet en het eerste deel daarvan ook, dat is mij niet echt duidelijk. Dat zal vast opgehelderd worden als deel twee verschijnt.

Playground gaat over een vrouw die haar hart stil laat zetten om zo het leven van haar zoon te kunnen redden. Dat is een interessant gegeven, maar ook iets om nog even iets verder bij stil te staan. Want hoe red je een leven door je eigen leven in gevaar te brengen? Ik denk dat het lezen van Playground de enige manier is om daar achter te komen!

Uitgeverij Cargo zegt over Playground:

Jasmine Anderson ziet tijdens een navo-missie de dood recht in de ogen. Haar hart staat meer dan een minuut stil, en de herinnering aan die honderd seconden zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer Jasmine jaren later met haar moeder en zoontje betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, komt zij als enige weer bij bewustzijn. Haar moeder is overleden en haar zoon is zo ernstig gewond dat artsen zijn hart moeten stilzetten om hem te redden. Jasmine herinnert zich de wereld tussen leven en dood en besluit haar zoon te gaan helpen door ook haar hart stil te laten zetten. Alleen zo zal ze hem kunnen redden, wég van de dood.

Playground – Lars Kepler

  • Oorspronkelijke titel: Playground
  • Uitgeverij: Cargo
  • Aantal bladzijden: 368
  • Verwachte verschijningsdatum: 12 november 2015
  • Verkrijgbaar als: paperback
  • ISBN: 9789023495338
  • Prijs: € 19,90

Plaats een reactie