Verwacht: Onder de radar – Lee Child

Onder de radar, Jack Reacher 21 van Lee ChildVoor wie van spannende series houdt: in november 2016 verschijnt het 21e deel van de Jack Reacher-serie van Lee Child: Onder de radar. Met deel 20 (Daag me uit), deel 19 (Persoonlijk), deel 18 (Ga nooit terug) en de zeventien delen daarvoor heeft Lee Child bewezen een productief en succesvol auteur te zijn. Het boek nodigt al meteen uit om verder te lezen, want de eerste zin luidt als volgt (bron: Luitingh-Sijthoff): “’s Ochtends gaven ze Reacher een medaille, ’s middags stuurden ze hem terug naar school.” Niet dat daar al enige spanning uit blijkt, maar het maakt je wel nieuwsgierig.

Lee Child is het pseudoniem van de Engelse thrillerschrijver Jim Grant. Met Onder de radar schreef hij zijn 21e boek. Opvallend is dat al zijn boeken dezelfde hoofdpersoon hebben: Jack Reacher. Het eerste boek verscheen in 1997. Daarna volgde er elk jaar één, behalve in 2010 toen er twee verschenen.

Op bol.com wordt het volgende gezegd over Onder de radar:

Honderd miljoen dollar – Jack Reacher volgt het geld en vindt geweld. Hamburg, 1996. Jack Reacher is naar Duitsland vertrokken voor een zeer geheime missie. Een jihadistische cel daar heeft een boodschap gekregen: de Amerikaan wil honderd miljoen dollar. Wat is er gaande? Onder de radar schiet als een kogelregen over verraderlijk terrein, met dubbele loyaliteiten, valse identiteiten en nieuwe angstaanjagende vijanden, terwijl Jack Reacher voortdurend hoog spel speelt en zijn slag slaat, waarbij hij de wet ontduikt. Lee Child is de internationale bestsellerauteur van de Jack Reacher-serie. Daarvoor ontving hij in 2013 de prestigieuze Diamond Dagger Award. Het negende boek One Shot (Voltreffer) en het negentiende boek Never go back (Ga nooit terug) zijn verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol. ‘Jack Reacher: de gaafste serie-hoofdpersoon die er te koop is.’ Stephen King

Onder de radar – Lee Child

  • Oorspronkelijke titel: Night school
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verwachte verschijningsdatum: 7 november 2016
  • Aantal pagina’s: 374
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024573141
  • ISBN (ebook): 9789024573172

Plaats een reactie