Verwacht: Oktober – Søren Sveistrup

Oktober van Soren SveistrupHerinner je je de tv-serie The killing nog? De bedenker daarvan, de Deen Søren Sveistrup, komt nu met zijn eerste thriller: Oktober. En dat boek verschijnt heel toepasselijk begin oktober. Het is een Scandinavische thriller dus dan zou het bijna wel goed moeten zijn, zou je zeggen. Toch maar eerst lezen… De beschrijving van het verhaal klinkt in ieder geval veelbelovend: veel spanning, bloedvergieten en mysterieuze omstandigheden. Een heel smakelijk verhaal zal het niet zijn, maar wel eentje om je in vast te bijten en niet meer los te laten, lijkt het.

Uitgeverij A.W. Bruna zegt over Oktober:

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Linus Berger, een psychisch gestoorde man, heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar kan zich niet meer herinneren waar hij de verschillende lichaamsdelen van het meisje heeft begraven.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Het poppetje blijkt een sinister geheim bij zich te dragen, al wordt dit eerst aangezien voor een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord – en dit keer mist het slachtoffer beide handen – beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken.

En het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

Oktober – Søren Sveistrup

 • Oorspronkelijke titel: Kastanjemanden
 • Uitgeverij: A.W. Bruna
 • Verwachte verschijningsdatum: 2 oktober 2018
 • Aantal pagina’s: 400
 • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789022335680)
  • Ebook (ISBN: 9789044977431)
  • Audioboek (ISBN: 9789046172216)

Plaats een reactie