Verwacht: Johan Cruijff mijn verhaal – Johan Cruijff

Johan Cruijff - mijn verhaalVoor velen zal het een schok geweest zijn: het overlijden van Johan Cruijff. Als kleine troost laat hij een boek na over zijn leven. Hierin vertelt hij zijn eigen verhaal, in zijn eigen woorden. Het boek Johan Cruijff – mijn verhaal verschijnt in oktober 2016.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam zegt over Johan Cruijff – mijn verhaal:

Johan Cruijff – Mijn verhaal wordt hét internationale sportboek van het jaar. Voetbalkunstenaar Johan Cruijff was een icoon. Van Ajax, van Nederland, van het voetbal, van de sport – van wat eigenlijk niet? Hij wordt door menigeen beschouwd als de beste speler aller tijden. Zijn speelstijl en voetbalfilosofie hebben vele trainers en spelers blijvend beïnvloed. Hij sprak ook sterk tot de verbeelding. Als held, als voorbeeld en als leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam. Wie haalt niet af en toe een van de onnavolgbare uitspraken aan waarmee hij onze taal heeft verrijkt? Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Het wordt dan ook tijd dat hij eindelijk zelf aan het woord komt. En dat is precies de waarde van deze prachtige autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

Nu Johan Cruijff er niet meer is, mogen we extra blij zijn dat hij dit boek nog heeft kunnen maken. Voor zijn fans en alle sportliefhebbers. Dank je wel, Johan!

Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek. Nooit eerder was Cruijff zo open. Dit is ook echt het enige boek waarin hij zíjn verhaal zélf vertelt. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. En dat is de magie van dit boek.

Johan Cruijff – Mijn verhaal

  • Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
  • Verwachte verschijningsdatum: 6 oktober 2016
  • Aantal bladzijden: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, hardcover
  • ISBN (paperback): 9789046821152
  • ISBN (hardcover): 9789046821244

1 gedachte over “Verwacht: Johan Cruijff mijn verhaal – Johan Cruijff”

Plaats een reactie