Verwacht: Fairy tale – Stephen King

Fairy tale van Stephen KingEen schrijver die al zo lang meegaat als ik mij kan herinneren: Stephen King. Hoeveel spannende boeken die man op zijn naam heeft staan, het is bijna niet meer te tellen. En hij voegt er gewoon nog eentje aan toe. In september 2022 verschijnt Fairy tale, een boek waarin iets mysterieus lijkt te gaan gebeuren. Er wordt gesproken over een poort naar een andere wereld. Daar zullen ongetwijfeld allerlei bijzondere, angstaanjagende of misschien wel heel mooie dingen gebeuren. Gezien de titel zou ik toch een beetje op dat laatste hopen. Maar met de reputatie van Kings boeken in mijn achterhoofd verwacht ik eerder iets heel spannends. Het boek heeft maar liefst bijna 600 pagina’s dus het zal goed zijn voor vele uren leesplezier!

Uitgever Boekerij zegt over Fairy tale:

Een nieuw meesterwerk van Stephen King

Charlie Reade ziet eruit als een doorsnee scholier. Hij is goed in honkbal en voetbal, en is een prima student. Maar hij draagt een zware last. Zijn moeder kwam om bij een auto-ongeluk toen hij tien was, en door het verdriet greep zijn vader naar de fles. Charlie leerde al op jonge leeftijd hoe hij voor zichzelf en voor zijn vader moest zorgen. Dan, wanneer Charlie zeventien is, ontmoet hij een hond genaamd Radar en zijn baas, Howard Bowditch, een kluizenaar in een groot huis op de top van een grote heuvel, met een afgesloten schuur in de achtertuin. Soms komen er vreemde geluiden uit die schuur.

Charlie begint klusjes te doen voor Mr. Bowditch en verliest zijn hart aan Radar. Als Bowditch sterft, laat hij Charlie een cassettebandje na met een verhaal zo absurd, dat niemand het ooit zou geloven. Wat Bowditch weet en zijn hele leven lang geheim heeft gehouden, is dat in de schuur een poort naar een andere wereld verborgen zit.

Fairy tale – Stephen King

  • Oorspronkelijke titel: Fairy Tale
  • Uitgever: Boekerij
  • Verwachte verschijningsdatum: 6 september 2022
  • Aantal pagina’s: 592
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789022596609
    • E-book: 9789402319057

Plaats een reactie