Verwacht: Dochters van anderen – Amy Gentry

Dochters van anderen van Amy GentryAltijd interessant: als een boekrecensent zelf een boek schrijft. Amy Gentry heeft het aangedurfd en het resultaat is een literaire thriller die ook in Nederland wel eens heel groot zou kunnen gaan worden: Dochters van anderen. De filmrechten zijn al onder optie bij Sony Pictures en het boek is aan vele landen verkocht. In januari 2017 is het zover: dan kunnen ook wij in Nederland in deze thriller duiken.

Uitgever Karakter zegt over Dochters van anderen:

Een avond als alle andere eindigt voor de familie Whitaker in een afschuwelijke nachtmerrie: hun oudste dochter Julie wordt met een mes op haar keel vanuit haar eigen kamer ontvoerd terwijl de rest van de familie ligt te slapen. Haar jongere zus is de enige getuige, maar kan niets anders doen dan hulpeloos toekijken en zich verstoppen in een kast uit angst voor de gewapende, gestoorde indringer.

De tragedie betekent bijna het einde voor de familie maar uiteindelijk brengt het hen dichter bij elkaar. Van waarzeggers tot postercampagnes: ze doen er alles aan om hun dochter terug te vinden, wetende dat ze mogelijk al lang om het leven is gebracht. Gedachten over wat Julie heeft moeten doorstaan, zijn nauwelijks te verdragen voor de getraumatiseerde en geschokte achterblijvers. Hoe kun je je nog veilig voelen in je eigen huis na zo’n afschuwelijke ontvoering die alles verandert?

Dan gebeurt er op een nacht, acht jaar later, het ondenkbare: de deurbel gaat en als er open wordt gedaan, staat Julie voor de deur. Haar veilige thuiskomst lijkt een wonder en de familie is buiten zichzelf van vreugde. Maar Anna, de moeder van Julie, heeft diep in haar hart bedenkingen. Ze weigert eraan toe te geven maar kan ze ook niet ontlopen. Als een voormalig detective contact met haar opneemt, begint de zware zoektocht van Anna naar de waarheid over de vrouw van wie ze niets liever wil dan dat het echt haar dochter is. Want als ze niet Julie is, wie is deze vrouw dan wel?

Klik hier voor mijn recensie.

Dochters van anderen – Amy Gentry

  • Oorspronkelijke titel: Good as gone
  • Uitgeverij: Karakter
  • Verwachte verschijningsdatum: 19 januari 2017
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789045211695
  • ISBN (ebook): 9789045211794

Plaats een reactie