Verwacht: Achter de schermen bij Top Gear – Richard Porter

Achter de schermen bij Top Gear van Richard PorterHet is waarschijnlijk het meest populaire autoprogramma dat ooit gemaakt is: Top Gear. Zelfs ik, totaal geen liefhebber van auto’s, vond het een leuk programma. Het is dan ook de manier waarop Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May de wetenswaardigheden over de verschillende auto’s brachten, die ervoor zorgde dat het leuk was om naar te kijken.

De drie presentatoren gebruikten veel humor en maakten elkaar regelmatig tot slachtoffer van flauwe grappen. Verder geen standaard testjes van boodschappenautootjes, maar de gekste en duurste modellen. En die werden niet bepaald zachtzinning behandeld. Zeker als The Stig eraan te pas kwam, werden de auto’s tot het uiterste gedreven.

Richard Porter, scenarioschrijver bij dit succesvolle programma, laat in zijn boek Achter de schermen bij Top Gear zien hoe het er achter de schermen aan toe ging. Zal het daar ook lachen, gieren, brullen geweest zijn? Of werd het programma toch op een serieuze manier gemaakt? Daar kun je nu achter komen.

Uitgeverij Lev. zegt over Achter de schermen bij Top Gear:

Een onthullende blik achter de schermen van Top Gear, het succesvolle autoprogramma dat na een veelbewogen geschiedenis bij de BBC binnenkort in een nieuwe vorm verdergaat bij Amazon Prime. Richard Porter was dertien jaar lang scenarioschrijver voor Top Gear, van de eerste haperende pilot in 2002 tot de laatste aflevering met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May in 2015. In die tijd vormden ze Top Gear om van een simpel BBC-autoprogramma tot een Emmy Award-winnend, recordbrekend, internationaal fenomeen.

Richard Porter geeft een uniek inzicht in hoe Top Gear werd gemaakt, en legt op humoristische wijze uit hoe het was om te werken voor een tv-programma dat per ongeluk een wereldwijd succes werd.

Achter de schermen bij Top Gear – Richard Porter

  • Oorspronkelijke titel: And on that bombshell
  • Uitgeverij: Lev.
  • Verwachte verschijningsdatum: 1 maart 2016
  • Aantal pagina’s: 288
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789400507173
  • ISBN (ebook): 9789044974928

Plaats een reactie