Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Stuur me een berichtje van Jill MansellEen verkeerd bezorgde e-mail zorgt ervoor dat Essie alles kwijtraakt: haar vriend, haar baan en haar huis. Gelukkig vindt ze snel nieuwe woonruimte en nieuw werk, maar de aanstichter van de ellende blijkt nog niet uit haar leven verdwenen te zijn. En deze Lucas is ook nog eens een ontzettend aantrekkelijke en leuke man. Hoe kan ze zo haar leven toch weer op orde krijgen? Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een grappig, ontroerend en soms ook heel triest verhaal over de goede en de slechte kanten van mensen.

Stuur me een berichtje in het kort

Essie en haar beste vriendin spreken voor de grap af elkaar een heel eerlijke brief te schrijven. Essie schrijft ook daadwerkelijk zo’n e-mail en zet er alle frustraties in over haar schoonfamilie en haar werk. Voordat ze hem verstuurt, gaat er van alles mis in huis en vergeet ze de brief. De volgende ochtend komt ze erachter dat de brief verstuurd is, maar niet alleen naar haar vriendin, maar naar iedereen die ze kent. En ze is echt eerlijk geweest…

Dit betekent het einde van Essies relatie en dus moet ze ook het huis van haar vriend verlaten. Bovendien werkt ze bij haar schoonmoeder en die baan is ze ook kwijt. Wanhopig gaat Essie op zoek naar nieuwe woonruimte. Ze komt terecht bij Zillah, een oudere dame die af en toe wel wat hulp kan gebruiken. Gelukkig vindt ze ook snel werk.

Samen met Conor, Zillah’s andere huurder, helpt Essie Zillah met het vervullen van wensen van terminaal zieke mensen. Daar halen ze veel voldoening uit. Toch is er nog één probleem: Lucas. Hij is degene die de mail verstuurd heeft, maar Essie komt hem nog regelmatig tegen. En hij is knap. En hij is leuk. Uitgerekend hij maakt allerlei gevoelens bij haar los. En dan heeft hij ook nog eens een vriendin.

Gewoon sterk zijn en doorgaan, denkt Essie. En dan blijkt het leven na alle toestanden ook nog wat aangename verrassingen voor haar in petto te hebben.

Mijn mening

Het is best gek. Als je dit boek leest, dan zul je zien dat er best veel trieste gebeurtenissen in beschreven worden. En toch is het een boek om blij van te worden. Essie gaat niet bij de pakken neerzitten maar komt in actie, ze doet echt haar best iets van haar leven te maken. En dat is leuk om te lezen. Ze is een hele prettige hoofdpersoon. En ook Zillah is een mooi mens.

Wat moet je er verder van zeggen, Stuur me een berichtje is een echte Jill Mansell, dus goed. Het leest lekker weg en een klein beetje spanning zit er ook wel in. Natuurlijk weet je in dit genre wel dat het goed af gaat lopen, maar tijdens het lezen durf je daar toch niet altijd op te rekenen. En eigenlijk had ik in het begin van het boek verwacht dat Essie op iemand anders zou vallen, dus Mansell heeft me nog op het verkeerde been weten te zetten ook.

Wat vind ik het leukst aan dit boek? Ik denk dat iedereen zo zijn of haar best doet om de anderen te helpen. Iedereen doet het op zijn eigen manier en het wordt niet altijd helemaal gewaardeerd, maar toch. En wat vind ik het minst leuk aan dit boek? Het personage Caz. Niet alleen voor de overige personages is zij behoorlijk irritant, voor mij als lezer is ze dat eigenlijk af en toe ook wel. Maar ik zou zeggen, lees dit boek en je begrijpt wat ik bedoel!

4 sterren

Meer informatie over Stuur me een berichtje

  • Oorspronkelijke titel: This could change everything
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: april 2018
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789021023526
  • ISBN (ebook): 9789024579716

Plaats een reactie