Rosalinds leugen – De drie dochters 1 – Muna Shehadi

Rosalinds leugen - De drie dochters deel 1 van Muna ShehadiDrie jonge vrouwen moeten samen het huis van hun vader opruimen. Daarbij vinden ze een document waaruit blijkt dat hun inmiddels overleden moeder geen kinderen kon krijgen. Eve en Olivia kiezen ervoor dit feit te negeren, maar middelste dochter Rosalind wil weten waar ze vandaan komt. Ze ontdekt wie haar echte moeder zou moeten zijn en zorgt dat ze kan kennismaken met de familie. Ze vertelt er echter niet bij wat haar beweegredenen zijn. Daar krijgt ze later spijt van. Rosalinds leugen is het eerste deel van de serie De drie dochters van Muna Shehadi.

Rosalinds leugen in het kort

Als de zussen Olivia, Rosalind en Eve samen de spullen van hun ouders aan het opruimen zijn, vinden ze een oud medisch document van hun moeder. Daaruit blijkt dat ze nooit kinderen heeft kunnen krijgen. Toch zijn er de drie dochters. Deze gaan alle drie anders om met deze schokkende ontdekking. Rosalind is de enige die echt wil weten wat er aan de hand is. De andere twee houden liever hun herinneringen aan hun ouders zoals ze zijn.

Elders in het huis vindt Rosalind een aantal boekjes waaruit ze kan afleiden wie haar echte moeder zou kunnen zijn. Ze spoort haar op en gaat in dezelfde straat een huis huren, zodat ze in de buurt kan zijn. Rosalind stelt zich voor als de nieuwe overbuurvrouw. Ze wordt hartelijk ontvangen door haar vermoedelijke familie. Binnen de kortste keren maakt ze bijna deel uit van die familie, zonder dat ze nog duidelijk heeft gemaakt wie ze echt is.

Het leven in Rosalinds nieuwe familie gaat niet over rozen. Haar halfzusje gaat binnenkort trouwen maar de voorbereidingen lopen niet zoals gepland. Rosalind helpt waar ze kan maar ze lijkt soms de dingen alleen maar erger te maken. Als dan eindelijk uitkomt wie ze is, zijn de problemen niet meer te overzien. Gelukkig is er nog Bryn, een vriend van de familie en al snel een wel heel goede vriend van Rosalind.

Rosalind vlucht terug naar haar eigen huis, waar ze de gebeurtenissen van de afgelopen weken overdenkt. Ze neemt een moedig besluit: ze gaat haar leven beteren en iedereen behandelen zoals ze verdienen.

Mijn mening

Met geld is bijna alles te koop, dat blijkt wel weer uit dit boek. Maar dat levert dan wel weer een mooi verhaal op. De zoektocht van Rosalind vond ik wel heel gladjes verlopen, het kostte haar eigenlijk zo goed als geen moeite om haar echte moeder te vinden. Kennismaken met de familie ging ook wel heel soepel, ze rolt er zo in. Maar pas als de werkelijke reden van haar verschijnen aan de orde komt, wordt het moeilijk.

Rosalind is een aardige meid die het beste met haar omgeving voorheeft. Je gunt haar dan ook een warme ontvangst. Een beetje onbegrijpelijk is het wel dat ze zo lang wacht met het bekendmaken van haar werkelijke bedoelingen. Dat ze zo precies in de voorbereidingen van het huwelijk past, met precies de juiste vaardigheden, komt wat toevallig over. Maar ook dat levert wel weer een leuk verhaal op.

Wat mooi uit dit boek naar voren komt, is dat hoe verschillend families ook zijn, er altijd wel iets niet goed is. Niemand is perfect maar de meeste mensen doen wel hun best er iets van te maken. Ook al lukt dat lang niet altijd.

In dit boek vindt alleen Rosalind haar biologische moeder. Ik ben benieuwd hoe de andere twee zussen zijn ‘ontstaan’ dus de twee volgende boeken zal ik ook zeker gaan lezen!

4 sterren

Meer informatie over Rosalinds leugen

  • Oorspronkelijke titel: Private lies
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: augustus 2019
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789402703375
  • ISBN (e-book): 9789402758313

Plaats een reactie