De therapeut – B.A. Paris

de therapeut van BA ParisAlice heeft haar cottage op het platteland verlaten voor haar vriend en een huis in Londen. In de gated community zou ze zich veilig moeten voelen, maar dat is niet zo. Zeker niet als ze hoort wat er eerder in haar woning is gebeurd. De buren zijn huiverig om erover te praten. Om rust te vinden, zal Alice moeten uitzoeken wat er precies aan de hand is. Dan blijkt ook haar vriend niet eerlijk tegen haar geweest te zijn. Wie kan ze nog vertrouwen? De therapeut is spannend zoals je van B.A. Paris kan verwachten.

De therapeut in het kort

Alice heeft haar hele leven op het platteland gewoond, maar voor haar vriend Leo heeft ze het over om in de stad Londen te gaan wonen. Hij heeft een mooie woning in een gated community gevonden waar ze zich vast thuis gaat voelen. Ergens heeft het wel iets dorps, alle bewoners kennen elkaar en houden elkaar in de gaten.

Alice voelt zich echter niet zo veilig als ze zou verwachten. Leo is veel van huis en als hij weg is, heeft ze soms het idee dat er iemand in de woning is. Als Alice hoort wat er in het verleden in het huis is gebeurd, begrijpt ze waarom. Eigenlijk wil ze het liefst meteen weg, maar ze wil ook weten wat er precies aan de hand was. Volgens een detective die opeens opduikt, liggen de zaken namelijk anders dan dat iedereen aanneemt.

Alice raakt bevriend met een aantal vrouwen uit de buurt. Ze voelt zich echter niet helemaal geaccepteerd. Langzaam groeit er een vriendschap, vooral met buurvrouw Eve. Het wordt allemaal wat lastiger als Alice een voor een de verschillende mannen verdenkt van betrokkenheid bij de gebeurtenissen. Tot ze erachter komt wat er daadwerkelijk is gebeurd. Maar is het dan nog niet te laat om aan eenzelfde lot te ontkomen?

Mijn mening

De thrillers van B.A. Paris hebben altijd iets psychologisch in zich. Vaak denkt de hoofdpersoon dat ze gek aan het worden is. Dat is in dit boek minder het geval. Het is er wel, maar het is niet het belangrijkste in het verhaal. Het psychologische zit nu meer in de aanwezigheid van een therapeut, zij het dan voornamelijk op de achtergrond.

De leugens vliegen je om de oren in dit boek. Niemand lijkt te vertrouwen te zijn. Net als voor Alice is het voor de lezer ook niet duidelijk wie de waarheid spreekt. Het einde komt dan ook als een verrassing. Maar als je dan terug gaat denken aan wat bepaalde mensen gezegd en gedaan hebben, dan blijken er een heleboel dingen op hun plaats te vallen. Het is dus een goed doordacht geheel.

Omdat ik me al snel in Alice begon te verplaatsen, voelde ik de spanning het hele boek door. Eigenlijk heb je nooit rust, dus kun je dit boek maar beter zo snel mogelijk uitlezen! En dat is zeker geen straf, het leest lekker, dus ik geef het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over De therapeut

  • Oorspronkelijke titel: The therapist
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: maart 2021
  • Aantal pagina’s: 416
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026355240
  • ISBN (e-book): 9789026355257

Plaats een reactie