Plaatsen om te lezen

De beste plaats om te lezen is op de bank!Het leuke van lezen is dat je het (bijna) overal kan doen. Je hebt er niet veel voor nodig, alleen maar je boek of e-reader. Een boek kan dan nog groot en zwaar zijn, maar een e-reader neem je zo mee. Of je moet het prettig vinden op je telefoon te lezen, dan kun je echt altijd en overal van je favoriete boek genieten. Ik heb eens een paar plekken op een rij gezet waar het prima lezen is. Vul me gerust aan als jouw favoriete plek er niet tussen staat!

Op de bank

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende plek om te lezen: weggekropen in een hoekje van een comfortabele bank of op je favoriete luie stoel. Heerlijk ontspannen en wegdromen bij een goed verhaal. Je bent er even helemaal uit zonder weg te hoeven.

In bed

Aansluitend op het lezen op de bank volgt het lezen in bed. Voor het slapengaan nog even het hoofdstuk (of het hele boek) uitlezen zodat je met een gerust hart kunt gaan slapen. Of op een luie vrije dag lekker de dag beginnen met een romantisch verhaal. En als het meezit brengt je partner je misschien wel ontbijt op bed?

In het openbaar vervoer

Ook zo’n plek waar je meestal toch niet veel te doen hebt: in de bus, de trein, de tram of de metro. Of wachtend op die trein terwijl je op het perron staat. Staand, hangend of als het meezit zittend kun je je tijd daar goed besteden met een spannend boek. Wel uitkijken dat je je halte niet mist, want met deze afleiding ben je er zo!

In de auto

Dit is niet een van mijn favorieten, maar als je zelf niet hoeft te rijden en er ook geen gezellig gebabbel van je verwacht wordt, kun je natuurlijk gewoon een boek erbij pakken. Dan moet je wel de mazzel hebben dat je er niet misselijk van wordt.

Op het werk

Ja, ook op het werk kun je lezen. Niet tijdens het werk natuurlijk, of je moet een baan hebben waarbij het onderdeel van je werk is. Dat zal voor de meesten van ons echter niet gelden. Voor deze mensen geldt dat je in je lunchpauze een boek kunt lezen. Heb je even genoeg van je collega’s en wil je echt even het werk van je afzetten? Dan is een goede roman een hele goede manier! Zorg dan wel dat je op de tijd let, je baas zal het niet leuk vinden als je steeds twee uur pauze neemt…

In de bibliotheek

De bibliotheek is natuurlijk de ultieme plaats om te lezen. Je bent er omringd door boeken en als het een beetje meezit vind je er een rustige plek om te zitten. Nadeel is wel dat je er speciaal naartoe moet gaan. Maar ja, als je op een andere plek geen rust vindt, is het een mooie plek om te zijn.

Buiten

Vooral in de zomer is het heerlijk om buiten te lezen. Lekker in het voorjaarszonnetje of juist in de schaduw met een verkoelend windje als het warm is. Buiten kan overal zijn: op je balkon, in je tuin, in het park of op het strand. Alleen als je gewend bent van een tablet- of smartphonescherm te lezen, is buiten niet zo handig. Een e-reader is dan meer geschikt.

Op het toilet

Meestal ben je hier niet lang, maar als je er bent, zit je wel ongestoord. En dat is toch het belangrijkste?

In bad

In bad een boek lezen? Ja hoor, gaat prima. Wel even opletten dat je je boek niet laat vallen of dat je te veel spettert, want daar houden boeken niet van. Overigens bestaan er waterdichte e-readers die je in het water kunt laten vallen en die het daarna nog gewoon doen. Wel even afdrogen!

Dat waren negen plekken waar je goed kunt lezen. Wat is jouw favoriete leesplaats?

Plaats een reactie