Nachten in New York – Sarah Morgan

Nachten in New York van Sarah MorganPaige heeft een probleem. Ze is net een evenementenbureau gestart met haar vriendinnen, maar ze krijgen geen klanten. De enige die kan helpen is Jake, de knappe vriend van haar broer. Maar helaas is Paige al jaren verliefd op hem terwijl hij haar niet ziet staan. Toch zal ze hem om hulp moeten vragen. Ondertussen probeert ze krampachtig haar gevoelens te verbergen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Nachten in New York van Sarah Morgan laat je even lekker wegdromen en met een goed gevoel weer wakker worden.

Nachten in New York in het kort

Paige en haar beste vriendinnen werken bij hetzelfde bedrijf. Groot is dan ook hun verdriet als ze alle drie tegelijk ontslagen worden. Kunnen ze nu nog wel samenwerken? Solliciteren gaat moeizaam. Jake, de beste vriend van de broer van Paige, weet echter de oplossing: ze moeten hun eigen bedrijf beginnen. Dat is iets wat Paige ooit wel wilde gaan doen, maar ze denkt dat ze er nog niet aan toe is. Toch wagen ze de sprong.

Paige, Eva en Frankie starten hun eigen evenementenbureau. Klanten vinden blijkt echter enorm lastig. Ten einde raad doet Paige iets wat ze eigenlijk absoluut niet had gewild: hulp vragen aan Jake. Hij heeft een goed lopend bedrijf en de juiste contacten. Er is echter een probleem. Paige heeft hem jaren geleden haar liefde verklaard en hij reageerde daar niet op zoals gehoopt. Hij wees haar af.

Nu ze ouder zijn, is Paige nog steeds niet over Jake heen. Zijn aanwezigheid is dus altijd lastig voor haar. Nu hij haar met het bedrijf helpt, ziet ze hem vaker dan ooit en laaien haar gevoelens weer op. Maar hij lijkt nog even ongeïnteresseerd als vroeger. Toch besluit Paige het risico te nemen. Haar hart is sterk nu, maar wat zal het nu te verduren krijgen?

Mijn mening over Nachten in New York

Een echte chicklit! Drie vriendinnen, grote ambities en een onbereikbare man. Dan weet je natuurlijk al hoe het af gaat lopen. Hoe het verhaal bij dat einde komt is echter nog even de vraag. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige hobbels op de weg. Maar gelukkig zijn er altijd die vrienden en vriendinnen om steun te bieden. Als je het zelf even niet meer ziet zitten, moet je gewoon dit boek gaan lezen, dan wordt je leven vanzelf makkelijker!

Nachten in New York leest lekker vlot. Wel is me een paar keer opgevallen dat er een typefoutje in de tekst stond. Een beetje slordig, maar het waren er niet genoeg om storend te zijn.

Zowel Paige als Jake mag een deel van het verhaal vertellen. Zo weet je van beide personen wat er in ze omgaat. Spannend is het dus niet echt, maar dat hoeft ook niet. Je weet toch wel waar het uiteindelijk heen gaat. Met beide kun je goed meeleven, hoewel Jake wel wat onpersoonlijker blijft dan Paige. De twee vriendinnen blijven wat oppervlakkig, eigenlijk zijn ze alle een uitvergrote eigenschap: Eva de vrolijke gezond etende en Frankie de wantrouwige serieuze die het liefst cola als ontbijt neemt.

Tja, en dan nog het aantal sterren. Ik vind Nachten in New York geen boek dat er op een of andere manier uit springt. Wel was het prettig om te lezen, je wordt er wel blij van. Maar of ik nu meteen alle andere boeken van Sarah Morgan wil lezen? Er zijn namelijk ook nog boeken met de andere vriendinnen als hoofdrolspeelster. Misschien wel, maar het heeft geen haast, dus toch maar drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Nachten in New York

  • Oorspronkelijke titel: Sleepless in Manhattan
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: oktober 2017
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789402700176
  • ISBN (ebook): 9789402753677

Plaats een reactie