Meisje vermist – Tess Gerritsen

Meisje vermist van Tess GerritsenIn een steegje in een achterstandsbuurt wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze vertoont geen tekenen van geweld dus de aanname is al snel dat ze aan een overdosis is gestorven. Als echter kort daarna in dezelfde wijk een andere vrouw wordt gevonden die ook aan een overdosis lijkt te zijn overleden en er bovendien een jongen in het ziekenhuis wordt opgenomen, is patholoog anatoom Kat Novak ervan overtuigd dat het hier om meer gaat dan een overdosis: er is een nieuwe gevaarlijke drug in omloop. Ondanks tegenwerking van alle kanten gaat ze op onderzoek uit om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen. Meisje vermist is een heruitgave van een in 1994 verschenen boek van Tess Gerritsen.

Meisje vermist in het kort

Als een onbekende vrouw zonder uiterlijk letsel in het mortuarium wordt binnengebracht, is patholoog anatoom Kat Novak eerst wat ontstemd. Ze had nog even wat langer van haar ontbijt willen genieten. Als later nog een dode vrouw wordt binnengebracht, wordt Kat echter achterdochtig. Twee vrouwen uit dezelfde buurt die vlak na elkaar aan een overdosis overlijden, dat is wel heel toevallig. Als dan ook nog blijkt dat ze beide dezelfde onbekende drug hebben gebruikt en er ook nog iemand in het ziekenhuis ligt die dit middel heeft gehad, gaan alle alarmbellen rinkelen bij Kat.

De enige aanwijzing die Kat heeft om de identiteit van het eerste slachtoffer te achterhalen, is een luciferboekje met een telefoonnummer dat het slachtoffer in haar hand had. Dit blijkt het nummer van Adam Quantrell te zijn, een rijke topman van een farmaceutisch bedrijf. Nog meer alarmbellen dus. Hoewel Kat het niet wil, beginnen er vonken over te springen tussen Kat en Adam. Toch is dat niet verstandig, aangezien de rol van Adam allerminst onomstreden is in deze zaak.

Kat Novak wordt aan alle kanten tegengewerkt bij haar onderzoek naar de herkomst van de nieuwe drug. De politie vindt het niet belangrijk genoeg, het waren toch maar junks die zijn overleden. De mensen die in de buurt wonen waar de overleden meisjes gevonden werden, zijn bang voor de politie en willen ook niet zomaar praten. Toch zet Kat door. Daarbij zet ze heel wat op het spel, zoals haar eigen leven.

Mijn mening over Meisje vermist

Meisje vermist is de overgangsroman tussen de romantische detectives die Tess Gerritsen eerder schreef en de medische thrillers die later volgden. Ik moet zeggen, dat ik dat niet gemerkt heb. Er speelt inderdaad wat romantiek in dit boek, maar het overheerst niet. En in de latere boeken van Tess Gerritsen die ik gelezen heb, is ook romantiek aanwezig. Als dit de overgang is geweest, dan neigt dit boek naar mijn mening meer naar de kant van de medische thrillers dan van de romantische detectives.

Wat in dit boek erg opvalt, is dat Kat Novak als patholoog anatoom het werk van de politie probeert te doen. Het is begrijpelijk dat ze wil voorkomen dat er meer mensen sterven aan de onbekende drug, maar ze gaat wel erg ver, gegeven haar functie. Toch een beetje ongeloofwaardig. Los daarvan is het verhaal wel de moeite van het lezen waard.

Het boek is vooral vanuit Kat geschreven. Zo krijg je als lezer geen informatie die zij niet heeft en kun je lekker speculeren over de vraag of Adam nu wel of niet iets met de drug te maken heeft en over wat er nu precies allemaal aan de hand is. Dit houdt het lekker spannend. Verder schrijft Tess Gerritsen lekker vlot, weinig overbodige informatie. Ik vloog door dit boek heen en ik zou er zo nog een willen lezen. Dat heb ik niet bij alle boeken van Tess Gerritsen, terwijl andere boeken van haar me juist volledig weten te pakken. Meisje vermist zit er wat tussenin en krijgt daarom vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Meisje vermist

  • Oorspronkelijke titel: Girl missing (eerder uitgebracht als Peggy Sue got murdered)
  • Uitgever: The House of Books
  • Verschijningsdatum: mei 2015
  • Aantal pagina’s: 256 (paperback)
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044346299
  • ISBN (ebook): 9789044346305

Kijk ook eens op de website van Tess Gerritsen voor meer informatie over de auteur!

Plaats een reactie