Kom je spelen? – M.J. Arlidge

Kom je spelen van MJ ArlidgeVerschillende mensen vinden op gruwelijke wijze de dood. Ze hebben één ding gemeen: ze hebben contact gehad met de vijftienjarige Kassie. Zij wordt daarom verdacht van betrokkenheid bij de moorden. Kassie zelf beweert echter iets anders. Ze wilde de mensen waarschuwen, want ze wist wat ze te wachten stond. Psycholoog Adam Brandt probeert Kassie te helpen. Maar kan hij haar vertrouwen? Kom je spelen? van M.J. Arlidge blijft je verrassen.

Kom je spelen? in het kort

Als Kassie op straat tegen een man op botst, schrikt ze zich rot. Ze ziet in zijn ogen wat hem die avond gaat overkomen. Ze probeert hem te waarschuwen maar hij luistert niet. Als hij later dood wordt gevonden, is Kassie meteen verdacht. Ze komt bij psycholoog Adam Brandt terecht. Kassie vertelt hem wat ze heeft gezien. Adam is sceptisch maar wil haar wel geloven. Als Kassie geblinddoekt een drukke weg oversteekt zonder gewond te raken, is hij overtuigd.

Adam stuurt Kassie naar een hulpgroep voor drugsverslaafden. Daar heeft Kassie weer zo’n ervaring. Ze probeert Adam over te halen mee te gaan naar het huis van het volgende slachtoffer. Ze kunnen echter niet voorkomen dat het misgaat en weer is Kassie verdacht. De politie heeft nu echter nog een dader op het oog.

Kassie geeft niet op. Als ze ook het derde slachtoffer in de ogen heeft gekeken, doet ze er alles aan deze keer de moord te voorkomen. Hulp van de recherche hoeft ze echter niet te verwachten. De politie maakt echter wel dankbaar gebruik van het bewijsmateriaal dat Kassie kan leveren nadat ze een confrontatie met de dader heeft gehad. Maar pas als Kassie in levensgevaar verkeert, komen ze echt in actie. De vraag is echter of ze nog op tijd zullen zijn.

Mijn mening

Bij vlagen is dit een heel onsmakelijk verhaal. De details die gegeven worden, zijn soms wat erg realistisch beschreven. De gave van Kassie daarentegen is alles behalve realistisch. Toch komt het niet ongeloofwaardig over. Tegen het einde van het boek begon ik er zelf bijna in te geloven. Het geeft het geheel echt een originele draai.

Er komen vrij veel verschillende personages aan het woord: Kassie, Adam, de slachtoffers en een van de rechercheurs. Zo krijg je het verhaal uit verschillende invalshoeken te lezen. Maar niemand verklapt informatie die de spanning eruit haalt. Ook als tegen het einde duidelijk lijkt te worden hoe het gaat aflopen, blijft het nog spannend omdat niet zeker is dat het ook echt zo gaat lopen. En het loopt ook anders dan ik had verwacht.

Na een aantal boeken met Helen Grace in de hoofdrol, is het nu tijd voor verandering. Rechercheur Gabrielle Grey heeft het overgenomen. Dat heeft echter geen gevolgen voor de moordenaar: die gedraagt zich nog steeds even weerzinwekkend als de daders in eerdere boeken. Het blijft dus smullen voor de thriller-fans. Ik geef dit boek dan ook vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Kom je spelen?

  • Oorspronkelijke titel: A gift for dying
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: april 2019
  • Aantal pagina’s: 512
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022584163
  • ISBN (ebook): 9789402311167

Plaats een reactie