Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

Ik weet een geheim van Tess GerritsenRizzoli en Isles krijgen een gruwelijke moord om op te lossen. Een dode jonge vrouw houdt haar beide ogen in haar hand. Helaas blijft het niet bij dit ene geval. Rizzoli en Isles duiken in de zaak en stuiten al snel op gebeurtenissen twintig jaar geleden. En één persoon weet daar meer van, maar zij zal niets zeggen. Zij is er vrij zeker van dat ze de volgende is. Aan Rizzoli de taak de dader te vinden voor het te laat is. Ik weet een geheim van Tess Gerritsen is angstaanjagend spannend.

Ik weet een geheim in het kort

Cassandra Coyle is een jonge filmmaakster. Als haar nieuwste film, een horrorfilm gebaseerd op haar eigen herinneringen, bijna klaar is, wordt ze dood gevonden. Ze heeft haar eigen ogen in haar hand. Jane Rizzoli en Maura Isles staan voor een raadsel. Als een tweede slachtoffer wordt gevonden, deze keer doorboord met pijlen, beginnen ze een verband te zien.

Aanvankelijk lijkt er geen verband te zijn tussen de beide doden. Tijdens het onderzoek komt er echter een link met een oude zedenzaak naar boven. Beide slachtoffers waren als kind getuige in een zaak waarbij de leiders van een kinderopvang misbruik van de kinderen maakten. Twee van de drie zijn inmiddels overleden maar de derde loopt sinds kort weer vrij rond.

Er is één meisje dat onvindbaar is gebleven voor de moordenaar. Deze Holly was degene die als eerste melding maakte van het misbruik. Nu vreest ze voor haar leven. Ze weet namelijk iets wat niemand anders weet. En ze is niet van plan dat met iemand te delen. Rizzoli heeft wel zo haar vermoedens dat er iets speelt. Maar ze kan toch niet voorkomen dat de dader aan zijn (of haar?) laatste taak begint.

Mijn mening

De thrillers van Tess Gerritsen zijn altijd lekker spannend en voorzien van de nodige medische details. Dat maakt het allemaal extra bloederig. Ook in Ik weet een geheim komen de nodige onsmakelijke details naar voren. Niet te veel eten voor je gaat lezen dus!

Wat me in minder positieve zin opviel, was het toeval dat een rol speelde. Maura’s moeder, die in de gevangenis zit, blijkt daar contact te hebben met een van de personen die een rol spelen in het drama. Dat vind ik wel weer erg toevallig.

Het verhaal is spannend. De afloop is niet voorspelbaar. Je gaat bijna automatisch mee met de aannames van de rechercheurs over wie de dader is, dus alle verrassingen die zij te verwerken krijgen, krijg je zelf ook. En Gerritsen weet tot bijna het einde geheim te houden hoe het nu werkelijk zit.

Ik vind de schrijfstijl van Tess Gerritsen prettig. Haar boeken lezen lekker weg, zo ook Ik weet een geheim. Ondanks dat ze vaak medische termen gebruikt, maakt ze het wel altijd begrijpelijk voor leken zoals ik. Het aantal personages vond ik deze keer wel wat groot, af en toe begon ik ze door elkaar te halen. Verder heb ik het boek met plezier gelezen, dus krijgt het van mij vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Ik weet een geheim

  • Oorspronkelijke titel: I know a secret
  • Uitgeverij: The house of books
  • Verschijningsdatum: september 2017
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044354010
  • ISBN (ebook): 9789044348538

Plaats een reactie