Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola MayRosa is opgegroeid zonder familie. Toch is er iemand die haar een erfenis nalaat: een oude winkel in het dorpje Cockleberry Bay. Omdat Rosa’s leven in Londen toch een beetje op een dood punt zit, besluit ze er heen te gaan. Alle dorpsbewoners zijn nieuwsgierig naar haar plannen met de winkel. Sommigen zijn heel behulpzaam, anderen lijken echter vooral te willen tegenwerken. Met haar teckel Hot en goede vriend Josh aan haar zijde, doet Rosa er alles aan de winkel tot een succes te maken. In Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May maakt Rosa eindelijk iets van haar leven.

Het winkeltje in Cockleberry Bay in het kort

Rosa Larkin zwerft in Londen van het ene baantje naar het andere. Gelukkig kan ze goedkoop een kamer huren bij Josh, zodat ze het hoofd boven water kan houden. Josh is ook een goede vriend geworden. Rosa heeft geen familie, maar toch krijgt ze op een dag een erfenis.

In eerste instantie is Rosa niet heel enthousiast over de erfenis. Het is namelijk een winkeltje in een dorpje in Devon, ver van Londen. Verkopen is dan ook haar eerste idee. Er staat echter een clausule in het testament waardoor dat niet mag. Ze mag het alleen doorgeven aan iemand die het verdient.

Omdat haar leven toch op een dood spoor zit, besluit Rosa naar Cockleberry Bay af te reizen. Daar ontmoet ze al snel vele dorpsbewoners. Rosa wil eerst nog geheimhouden wat ze komt doen, maar dat blijkt erg lastig. Gelukkig zijn de dorpsbewoners erg behulpzaam. Helaas komt Rosa er al snel achter dat niet alle hulp bedoeld is om haar te helpen.

Wie kan Rosa vertrouwen en wie niet? Met vallen en opstaan leert ze voor zichzelf en de winkel te zorgen en er ook nog te zijn voor de mensen in het dorp die het wel goed bedoelen. Uiteindelijk levert haar dat een waardevolle ontmoeting op en komt ze erachter wie haar de winkel heeft nagelaten en waarom.

Mijn mening

Dit verhaal valt in de categorie originele plots, vind ik. Het was dan ook erg leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat ik in het begin Rosa niet zo heel sympathiek vond, maar dat veranderde in de loop van het verhaal. Rosa zelf veranderde ook in die tijd.

Er komen vrij veel zware onderwerpen aan de orde: kinderen die niet door hun eigen ouders opgevoed kunnen worden, aanrandingen en verkrachtingen. Toch is het een heel vrolijk verhaal om te lezen. De meeste mensen zijn aardig en wie dat niet is, krijgt zijn verdiende loon. Dat mag ik wel.

Rosa vertelt het verhaal. Dat doet ze met humor. Ook zit er redelijk veel vaart in het verhaal. Soms waren er ineens weer een paar weken voorbij zonder dat ik het door had. De meeste personages zijn aardig en degene die dat niet zijn, zorgen uiteindelijk vaak juist voor de benodigde humor.

Na Het winkeltje in Cockleberry Bay zijn er al weer twee nieuwe boeken verschenen die een vervolg zijn op dit boek. Ik zou ze graag lezen om te zien hoe het Rosa verder vergaat!

4 sterren

Meer informatie over Het winkeltje in Cockleberry Bay

  • Oorspronkelijke titel: The cornershop in Cockleberry Bay
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning
  • Verschijningsdatum: mei 2020
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als : paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789020537598
  • ISBN (e-book): 9789020537604

Plaats een reactie