Het paradijs – Suzanne Vermeer

Het paradijs van Suzanne VermeerLiza Roozenboom heeft haar zoon Mark alleen opgevoed. De twee hebben een sterke band. Het is dan ook niets voor Mark om lange tijd niets van zich te laten horen als hij op vakantie is op Corfu. Als dat wel gebeurt, maakt Liza zich grote zorgen. Als Marks vriend Fedde wel teruggekeerd blijkt te zijn en zich vreemd gedraagt, raakt Liza er helemaal van overtuigd dat er iets mis is. Ze reist af naar Corfu maar er is een gruwelijke vondst een jaar later nodig om te ontdekken wat er werkelijk aan de hand is. Het paradijs van Suzanne Vermeer is de zomerthriller van 2017 en zowel spannend als vol vakantiesfeer.

Het paradijs in het kort

Als haar zoon Mark tijdens een vakantie naar Corfu dagenlang niets van zich laat horen, is Liza bezorgd. Ze heeft een sterke band met haar zoon en dit is niets voor hem. Omdat hij toch al 22 is, wil de politie niet naar hem gaan zoeken. Hij is volwassen, waarschijnlijk wil hij gewoon vakantie vieren zonder zijn moeder. Als echter de vriend waarmee Mark op reis was, Fedde, wel terug is, is Liza helemaal overtuigd dat er iets goed fout zit. Fedde gedraagt zich namelijk vreemd en lijkt iets achter te houden.

Liza vertrekt naar Corfu om Mark te zoeken. Ook op het eiland krijgt ze niet de hulp die ze nodig heeft. Iedereen gaat ervan uit dat Mark vrijwillig vertrokken is. Dat verhaal wordt nog eens bevestigd door een visser die weet dat Mark met een nieuw vriendinnetje op een zeiljacht is gestapt. Waarschijnlijk hebben ze op zee gewoon geen bereik met de mobiele telefoon.

Als jonge vrouw heeft Liza zelf ook enige tijd doorgebracht op Corfu. Ze was op een strand dat ‘Het paradijs’ genoemd wordt, dezelfde plek als waar Mark voor het laatst werd gezien. Zijzelf liet toen ook weinig van zich horen.

Een jaar later. Op Corfu spoelt er iets aan wat de verdwijning van Mark in een ander licht zet. Inspecteur Flavian Papadopoulou wil uitzoeken wat het verhaal achter deze vondst is, maar wordt tegengewerkt door zijn superieuren. Hij zet zijn zoektocht op eigen houtje voort. Liza reist weer af naar Corfu om dicht bij het vuur te zitten en te helpen. Samen ontdekken ze niet alleen wat er is gebeurd, maar ook leert Liza meer over de gebeurtenissen in haar eigen verleden op Corfu.

Mijn mening over Het paradijs

Het paradijs is net als de andere zomerthrillers van Suzanne Vermeer een spannend vakantieboek. Het blinkt niet uit in schrijfstijl of plot, maar leest wel heerlijk weg. Het is dus een fijn boek voor in de vakantie. Het vakantiegevoel spat van de pagina’s en door de verwikkelingen in het boek word je lekker het verhaal door gesleept.

Net als in andere boeken komt er ook hier weer een vleugje romantiek in voor. Het staat niet erg op de voorgrond, maar het is dan ook niet de belangrijkste ontwikkeling in het boek. Het geeft het verhaal wel net dat beetje meer dat nodig is om er een compleet geheel van te maken.

De belangrijkste personages zijn Liza en Flavian. Beide leer je wel enigszins kennen, voldoende om ze te laten leven in ieder geval. Heel veel diepgang hebben ze echter niet. Maar ook dat past bij het idee van dit boek: gewoon lekker lezen en verder niet moeilijk doen. Alles bij elkaar vind ik Het paradijs dan ook een aanrader om vast in de vakantiestemming te komen of juist voor op je luie strandstoel met een cocktail bij de hand.

3 sterren

Meer informatie over Het paradijs

  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Verschijningsdatum: april 2017
  • Aantal pagina’s: 312
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789400507708
  • ISBN (ebook): 9789044975451

Plaats een reactie