Even goede vrienden – Jane Fallon

Even goede vrienden van Jane FallonAmy is voor haar werk een tijd in het buitenland geweest. Als ze onverwachts terugkomt, vindt ze vrouwenkleren in de slaapkamer van haar en haar verloofde. Die kleren zijn wel bekend, maar niet van haar! In plaats van meteen een scene te trappen, besluit Amy wraak te nemen. Ze verstopt zich en maakt haar verloofde en zijn minnares het leven zuur. Helaas lijkt dit plan zich tegen haar te keren. Zo ontdekt Amy wie haar echte vrienden zijn. Even goede vrienden van Jane Fallon is een heerlijk boek over vriendschap, liefde en wraak.

Even goede vrienden in het kort

Amy is actrice. Nou ja, het is haar nog niet gelukt om door te breken maar ze pakt alles aan wat ze krijgen kan. Zo ook een kleine rol in New York waarvoor ze langdurig van huis is. Ze laat haar verloofde in Londen achter maar probeert zo vaak mogelijk thuis te zijn. Als het karakter dat ze speelt plotseling uit de serie verdwijnt en Amy dus werkloos wordt, besluit ze een verrassingsbezoek aan Londen te brengen.

Het was bedoeld als verrassing voor Jack, Amy’s verloofde, maar de verrassing is net zo groot voor Amy zelf. In de gezamenlijke slaapkamer treft ze namelijk een koffer aan met daarin vrouwenkleren. En in de badkamer staan allerlei typische vrouwenproducten. Die ook niet van Amy zijn. Amy besluit niet te wachten tot Jack thuis is om hem te confronteren, maar ze gaat weg. Ze laat hem alsnog weten dat ze komt en als ze voor de tweede keer thuiskomt, is alles weg. Op een feestje ter gelegenheid van de verjaardag van Amy’s beste vriendin ontdekt Amy wie de eigenaar van de koffer met inhoud is.

Amy is laaiend natuurlijk, maar ze blijft kalm. Ze doet of er niets aan de hand is tot ze zogenaamd weer naar New York vertrekt. Ze gaat echter niet maar blijft in Londen. Vanuit een flatje dat ze alvast heeft gehuurd voor als ze definitief terug is, maakt ze Jack en zijn minnares het leven zuur. Ondertussen leert ze nieuwe mensen kennen en haalt ze banden met oude vrienden aan. Nu weet ze pas echt wie haar echte vrienden zijn.

Het wraak nemen bevalt Amy goed, maar op een gegeven moment is het genoeg. Maar dan lijkt het zich tegen haar te keren. Tijd dus om een laatste, ultieme klap uit te delen.

Mijn mening

Dit is echt een fantastisch boek om te lezen als iemand je iets ergs heeft aangedaan. In het echte leven is wraak nemen misschien niet altijd mogelijk of wenselijk, maar er over lezen en van dromen kan natuurlijk altijd. Elke streek die Amy uithaalde, maakte me aan het lachen.

Het zal je niet verbazen dat je met een sneltreinvaart door dit boek heen gaat. Het is zo makkelijk om je in Amy in te leven en met haar mee te leven. Je wilt continu weten hoe het verder met haar gaat en wat voor impact haar daden hebben.

Het eerste deel van het boek wordt volledig door Amy verteld. Pas als haar acties zich tegen haar beginnen te keren, komt ook de minnares aan het woord. Daardoor weet je meer dan Amy zelf weet en dat maakte het voor mij spannender.

In een paar woorden samengevat is Even goede vrienden een humoristisch, spannend en romantisch verhaal dat het slechtste en het beste in de personages naar boven haalt. Heerlijk om te lezen, dus ik geef het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Even goede vrienden

  • Oorspronkelijke titel: Faking friends
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: juli 2019
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026146237
  • ISBN (e-book): 9789026146244

Plaats een reactie