Dodelijke affaire – Peter James

Dodelijke affaire van Peter JamesJodie Bentley had als kind maar twee wensen: mooi zijn en ontzettend rijk worden. Dat eerste heeft ze bereikt, dat tweede kost meer moeite. Haar eerste echtgenoot heeft een goede bijdrage geleverd, maar de luxe villa aan het Comomeer die Jodie wenst, kan ze zich nog niet veroorloven. Op haar weg naar rijkdom deinst Jodie nergens voor terug. Aan rechercheur Roy Grace de taak om deze zwarte weduwe te stoppen. Dodelijke affaire is een verslavend deel in de serie over Roy Grace van bestsellerauteur Peter James.

Dodelijke affaire in het kort

Een verliefd stel, zij jong en energiek, hij wat ouder, gaat skiën in het Franse Courchevel. Er is die nacht veel sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds. Aan het begin van de afdaling verliest zij, Jodie Bentley, haar verloofde uit het oog. Eenmaal beneden wacht ze tevergeefs op hem. Groot is de schok als blijkt dat hij aan de verkeerde kant de berg af is gegaan en doodgevallen is. Dat wil zeggen, Jodie doet alsof ze geschokt is. Want ze wist allang wat de arme man is overkomen. Hij schreef zijn eigen doodvonnis toen hij haar in zijn testament opnam.

Mooi zijn en rijk worden, dat is alles wat Jodie wil. Dankzij plastische chirurgie lijkt ze nu op haar knappe zus Cassie, waardoor ze elke man kan krijgen die ze wil. Maar ze wil alleen rijke, oudere mannen. Helaas verloopt niet altijd alles volgens plan. Zo levert haar dode verloofde haar niet op wat ze had gehoopt. Gelukkig vindt ze bij toeval een USB-stick met waardevolle informatie en een koffer met geld. De eigenaar hiervan blijkt echter een gevaarlijk individu. Zonder dat Jodie het weet is ze zelf ook haar leven niet meer zeker.

Rechercheur Roy Grace heeft het druk. Hij zoekt nog naar moordenaar Crisp, die eerder op bijzondere wijze is ontsnapt. Daarnaast denkt hij dat Tooth terug is in Brighton. Tooth is een huurmoordenaar die een jaar eerder een opdracht had in Brighton en daar op wonderbaarlijke wijze wist te ontkomen. Iedereen dacht dat hij dood was. En dan duikt Jodie op in verschillende verbanden. Reden voor Grace om er alles aan te doen om haar te vinden. Dat dat gevaar oplevert voor een van zijn mensen, is een risico van het vak.

Jodie is slim, maar zijn Roy en zijn team slimmer?

Mijn mening over Dodelijke affaire

In Dodelijke affaire spelen slangen een hoofdrol. Niet echt mijn favoriete beesten en na het lezen van dit boek al helemaal niet meer. Toch kon ik dit boek bijna niet wegleggen, zo verslavend was het. Hoe ik het toch al die tijd voor elkaar heb gekregen nooit een boek te lezen van bestsellerauteur Peter James? Het is me een raadsel…

Het is niet bepaald het eerste deel in de serie over Roy Grace, maar Dodelijke affaire is heel goed los te lezen. Hier en daar wordt wel wat achtergrondinformatie gegeven waarvan ik dacht dat dat uit een eerder boek afkomstig moest zijn. Maar nergens was het zo dat er informatie ontbrak om het verhaal te begrijpen. Maar nu ik eenmaal een deel gelezen heb, zal de rest waarschijnlijk wel volgen. In ieder geval eventuele volgende delen want in omgekeerde volgorde lezen vind ik dan weer niet leuk. Dan heb je soms te veel voorkennis.

Wat aardig is aan dit boek, is dat ook het verleden van Jodie aan bod komt. Daaruit wordt duidelijk waarom ze doet wat ze doet. Ik begon zelfs bijna sympathie voor haar te krijgen. En dat zegt wat! Het boek leest verder aangenaam. Het wordt vanuit verschillende personen vertelt en er gebeurt veel. Er zit daardoor een lekker tempo in. Daardoor vlieg je door het boek heen. Wel jammer eigenlijk, ik had er nog wel iets langer van willen genieten!

4 sterren

Meer informatie over Dodelijke affaire

  • Oorspronkelijke titel: Love you dead
  • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  • Verschijningsdatum: oktober 2017
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026142796
  • ISBN (ebook): 9789026142802

Plaats een reactie