De vrouw die weer tot leven kwam – Beth Miller

de vrouw die weer tot leven kwam van beth millerPearl heeft al jaren geen contact meer met haar vader als ze te horen krijgt dat hij is overleden. Ze besluit naar zijn begrafenis te gaan. Daar krijgt ze te horen dat hij iets voor haar heeft achtergelaten: zijn dagboeken. Al lezend ontdekt Pearl dat zij meer voor haar vader betekende dan ze dacht. Het is nu tijd om het verleden onder ogen te zien en oude problemen op te lossen. Met wat onverwachte hulp zet Pearl de nodige stappen en ontdekt ze dat dat het leven alleen maar beter maakt. De vrouw die weer tot leven kwam van Beth Miller raakt je diep in je hart en zet je aan het denken over de belangrijke dingen in het leven.

De vrouw die weer tot leven kwam in het kort

Pearl is begin vijftig en woont met haar man Denny in een huisje in een Frans bos. Ze is gevlucht voor alle nare herinneringen die haar in Engeland achtervolgden. Een van de onverwerkte gebeurtenissen is het vertrek van haar vader. Nadat haar ouders uit elkaar gingen en haar vader een nieuwe vrouw kreeg, verbrak hij het contact met zijn kinderen. Pearl heeft hem dat nooit vergeven.

Als Pearl op een dag een telefoontje krijgt van haar broer, wordt haar rustige leven ruw verstoord. Het blijkt dat hun vader op sterven ligt. Pearl besluit hals over kop naar Engeland te vertrekken. Helaas kan ze haar vader niet meer spreken. De begrafenis is een beproeving, met de aanwezigheid van zoveel mensen die ze juist probeerde te ontwijken. Als ze dan ook nog haar vaders dagboeken blijkt te erven, is het helemaal feest. De nieuwe vrouw van Pearls vader wil die namelijk ook per se hebben.

Als Pearl de dagboeken leest, komt ze erachter dat ze een heel verkeerd beeld van haar vader en zijn leven had. Op een punt waarop ze dacht dat hij haar in de steek liet, probeerde hij haar juist te helpen. Pearl realiseert zich dat het nu tijd is om zich te richten op de redenen waarom ze uiteindelijk naar Frankrijk is vertrokken. Haar ontmoeting met een zonderlinge man in haar bos helpt daar ook bij. Zijn verhaal raakt Pearl en ze weet dat het nog niet te laat is om haar angsten onder ogen te zien.

Als ze eindelijk de moed heeft om te doen wat ze moet doen, komt ze erachter dat ze daar uiteindelijk alleen maar gelukkiger van wordt.

Mijn mening

Sommige mensen krijgen ook echt alles over zich heen. Pearl heeft veel meegemaakt in haar leven, dus zo gek is het niet dat ze uiteindelijk vlucht. En vervolgens is het heel mooi om te lezen hoe ze uiteindelijk toch terugvecht en haar leven terugkrijgt.

Misschien is het eigenlijk wel een beetje ongeloofwaardig, zoveel als Pearl heeft meegemaakt. Dat geldt ook voor hoe het haar vader is vergaan in zijn tweede huwelijk. Maar misschien komen dat soort dingen in het echt ook wel voor, ik heb daar gelukkig geen ervaring mee. Alles bij elkaar komt het allemaal wel wat extreem over.

Het verhaal leest prettig. De belevenissen van Pearl en van een van de andere hoofdpersonen die het verhaal vertelt, worden afgewisseld met dagboekfragmenten. Zo krijg je ook mee wat de vader allemaal heeft doorgemaakt en ga je hem beter begrijpen. Gebeurtenissen uit het verleden worden verweven met het heden en zo krijg je langzaam het complete plaatje te zien. En dat zo geschreven dat er niet onnodig veel ballast in het verhaal zit.

Dit verhaal is vooral te omschrijven als drama, gevolgd door meerdere happy endings. Het nodigt constant uit om verder te lezen, omdat je toch wilt weten hoe alles verder gaat en hoe het afloopt. Het boek is niet overdreven dik, dus je komt er snel genoeg achter! Ik kan het je aanraden om het te lezen. Als je dat doet, dan zul je waarschijnlijk denken dat je eigen leven nog wel meevalt, het kan altijd erger!

4 sterren

Meer informatie over De vrouw die weer tot leven kwam

  • Oorspronkelijke titel: The woman who came back to life
  • Uitgever: VBK Lab
  • Verschijningsdatum: september 2022
  • Aantal pagina’s: 240
  • Verkrijgbaar als: e-book
  • ISBN: 9789032520120

1 gedachte over “De vrouw die weer tot leven kwam – Beth Miller”

Plaats een reactie