De laatste wachter – Alexandra Penrhyn Lowe

De laatste wachter - Nachtrijder - Alexandra Penrhyn LoweAlexandra Penrhyn Lowe schreef de spannende Young Adult-serie De laatste wachter. Deze laatste wachter is Eveline. Tot voor kort wist zij niets van haar bijzondere gave, maar in het eerste boek, Sevenster, komt zij hiermee in aanraking. In de volgende boeken leert zij met haar gaven omgaan en krijgt ze steeds sterkere krachten. In november 2016 zal het derde deel, Nachtrijder, verschijnen. Later zal nog een vierde deel volgen.

De boeken worden uitgegeven door A.W. Bruna. Hier volgt een korte samenvatting van de eerste drie boeken, zoals deze te vinden zijn op de website van de uitgever en bij bijvoorbeeld bol.com.

De laatste wachter 1 – Sevenster

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook.

 • Verschijningsdatum: april 2012
 • Aantal pagina’s: 335
 • ISBN (paperback): 9789400503786 / 9789400508163
 • ISBN (ebook): 9789044966640

De laatste wachter 2 – Wolfsbloed

Eveline is in levensgevaar. Haar ontwaakte Wachtergave maakt haar een prooi voor demonen en de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven opgeven, weg van haar beste vriendin Cleo en haar grote liefde Azer.

Ze belandt in een Wachterhuis in Parijs, maar hoort ze daar wel thuis? Want Eveline kan niet vechten, niet doden en ze mist de vernietigende Wachterkracht waar Wachters mee geboren worden. Toch moet ze de strijd aangaan – het is haar enige kans om haar moeder te bevrijden uit de klauwen van de duivelse Broeders. Maar de prijs voor Evelines gevecht wordt betaald in bloed.

 • Verschijningsdatum: maart 2015
 • Aantal pagina’s: 336
 • ISBN (paperback): 9789400502413
 • ISBN (ebook): 9789044969450

De laatste wachter 3 – Nachtrijder

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig.

Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit.

Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.

 • Verschijningsdatum: 1 november 2016
 • Aantal pagina’s: 336
 • ISBN (paperback): 9789400507487
 • ISBN (ebook): 9789044975239

Voor meer informatie over de Alexandra Penrhyn Lowe kun je kijken op de website van A.W. Bruna.

2 gedachten over “De laatste wachter – Alexandra Penrhyn Lowe”

 1. Hee, wat leuk Paulien, dat je mijn boeken hier samenvat! De Laatste Wachter serie is alleen geen trilogie, dus Nachtrijder is niet het laatste boek, er komt nog een boek achteraan, dat ben ik nu aan het schrijven. Zou jij het willen veranderen? Want anders zijn lezers misschien teleurgesteld als ze erachter komen dat het niet het einde is. Dankjewel!

  groetjes,

  Alexandra Penrhyn Lowe

  Beantwoorden
  • Excuus! Weet niet hoe ik daar nu weer bij kwam… Ik heb het aangepast. Goed nieuws voor de fans, dat er nog een vierde deel komt!

Plaats een reactie