De Nergensman – Gregg Hurwitz

De Nergensman van Gregg Hurwitz
Copyright: Gary Fleder

Evan Smoak, alias Orphan X, is terug! Als jongen werd Evan opgenomen in het Orphan-project, waar hij werd klaargestoomd om geheime missies uit te voeren. In De Nergensman, het tweede deel in de reeks over Orphan X, is hij zelf het doelwit van kwaadwillenden. Opgesloten in een luxe kamer moet hij al zijn talenten en vaardigheden inzetten om te overleven en te ontsnappen. Terwijl ondertussen de buitenwereld zijn hulp ook nodig heeft. De Nergensman van Gregg Hurwitz is het spannende vervolg op het boek Orphan X. Wil jij het boek winnen? Lees dan even verder voor de winactie!

De Nergensman in het kort

Evan Smoak helpt als “De Nergensman” mensen die in de problemen zitten. Na een van zijn acties wordt hij zelf gevangengenomen. Hij komt bij in een luxe kamer op een voor hem onbekende plek. Al snel komt hij erachter dat het hem om zijn geld te doen is. Zijn ontvoerder, René, leeft van de opbrengsten van dit soort afpersingspraktijken. Evan laat zich echter niet zomaar zijn geld afnemen.

Vlak voor zijn ontvoering was Evan met een zaak bezig. Hij heeft slechts beperkte tijd om deze af te ronden, dus hij moet alles op alles zetten om vrij te komen. René kent echter ook de nodige trucjes en zorgt ervoor dat Evan niet kan ontsnappen. Ondertussen wordt Evan ook weer gebeld op zijn speciale telefoon, over een volgende missie. Een jongen heeft hem nodig. Het frustreert Evan uitermate dat hij niet weg kan.

Evan zou Orphan X niet zijn als hij niet uiteindelijk een manier zou vinden om aan zijn belagers te ontkomen. Daarbij krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. De vraag is alleen of hij nog op tijd zal zijn om zijn eerdere missie tot een goed einde te brengen.

Mijn mening over De Nergensman

Over Orphan X was ik erg enthousiast. Ik verwachtte een boek met vooral veel geweld maar kreeg een boek waarin ook zeker nog ruimte was voor wat romantiek. Bij De Nergensman hoopte ik op ongeveer dezelfde mix. Helaas kwam dat pas tegen het einde. Het eerste deel stond helemaal in het teken van Evan die probeert te ontsnappen en de manieren waarop hij dat doet. Met veel geweld natuurlijk. Pas tegen het einde komt zijn menselijke kant echt goed naar voren. En dat vind ik juist het mooiste deel, maar dat is natuurlijk wel persoonlijk.

Er komen verschillende personages aan het woord. Zo leer je ook de bad guys beter kennen. Maar ondanks dat weet René weinig sympathie bij mij op te wekken. Evan zelf maakt dat echter meer dan goed. In De Nergensman leren we hem weer wat beter kennen. En net als Orphan X eindigt ook dit boek op een manier die vraagt om een vervolg. En het goede nieuws is dat dit vervolg er ook gaat komen.

Als ik De Nergensman vergelijk met Orphan X, dan vind ik Orphan X net iets beter. Dat heeft er ook mee te maken dat het personage Evan Smoak in dat boek nog nieuw was. De verrassende wendingen en het slot waarin Evan zich nog even van zijn menselijke kant liet zien, maken echter veel goed. Daarom geef ik het boek vier sterren.

4 sterren

Blogtour en winactie — verlopen —

Ik las De Nergensman in het kader van een blogtour van A.W. Bruna. Elke dag verschijnt er een recensie van een andere blogger.

Wil je dit boek ook lezen? Maak er dan jouw geheime missie van om hem te winnen! Wat je daarvoor moet doen, is een codenaam verzinnen. Onder welke naam zou jij je missies uitvoeren en waarom kies je voor deze naam? Stuur je naam en uitleg naar publiciteit@awbruna.nl en maak kans op een exemplaar van De Nergensman. Deze winactie is een actie van de uitgever en informatie hierover vind je dan ook op de website van A.W. Bruna.

Mijn codenaam is de dromer. Dromen zijn voor mij een essentieel onderdeel van het leven: als je geen dromen hebt, kom je ook niet verder. Bovendien is dromen de beste manier om tot slimme oplossingen te komen. Zo zorgen dromen voor een grotere kans om de geheime missies tot een goed einde te brengen!

Meer informatie over De Nergensman

  • Oorspronkelijke titel: The Nowhere Man
  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Verschijningsdatum: 30 mei 2017
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789400508682
  • ISBN (ebook): 9789044976311

Plaats een reactie