De Fluisterman – Alex North

De Fluisterman van Alex NorthTom Kennedy wil na het overlijden van zijn vrouw een nieuwe start maken met zijn zoontje Jake. Hij koopt een huis in Featherbanks dat er spookachtig uitziet. Twintig jaar eerder werden in dat dorp vijf jongens ontvoerd en vermoord, nadat ze gefluister hadden gehoord bij hun raam. De dader is opgepakt en zit in de gevangenis. Er kan dus niets aan de hand zijn als Jake ook gefluister hoort bij zijn nieuwe huis? Het debuut van Alex North, De Fluisterman, laat de koude rillingen over je rug lopen terwijl je leest.

De Fluisterman in het kort

Tom Kennedy probeert zo en goed en zo kwaad als het gaat voor zijn jonge zoontje te zorgen nadat zijn vrouw is overleden. Omdat er nare herinneringen aan hun huidige huis kleven, vertrekken ze naar een nieuwe woning op een nieuwe plek. Zoon Jake heeft het huis uitgezocht: toen hij het eenmaal gezien had op internet, wilde hij er per se gaan kijken.

Het huis ziet er een beetje eng uit. Dat komt vooral door de ietwat vreemde plaatsing van de ramen. Verder is er eigenlijk weinig vreemds aan de hand. Tot Tom op een dag een man betrapt terwijl hij probeert in te breken in de garage. Als Tom later gaat kijken waarom de man zo geïnteresseerd was in de garage, doet hij een schokkende ontdekking.

Twintig jaar eerder werd Featherbanks opgeschrikt door de ontvoering van en moord op vijf jongens. Deze ontvoeringen werden voorafgegaan door gefluister bij het raam van de slachtoffers. De dader is opgepakt en zit nu veilig opgesloten. Als er opnieuw een jongetje verdwijnt, komt alles weer boven. Ook dit jongetje heeft zijn ouders verteld over gefluister. Heeft de opgepakte man dan toch een handlanger gehad?

Als ook Jake gefluister hoort, weet Tom dat hij alert moet zijn. Maar is zijn waakzaamheid voldoende om te zorgen dat Jake wel kan ontsnappen aan De Fluisterman?

Mijn mening

Heerlijk, weer eens een debuut dat ik meteen vijf sterren wil geven. Er worden meerdere verhaallijnen, die allemaal met elkaar te maken hebben, mooi gecombineerd tot een logisch geheel. Bovendien wordt de spanning langzaam opgevoerd. Ik had het boek snel uit want ik vond het erg moeilijk om weg te leggen!

Soms lijkt het of er dingen gebeuren die niet kunnen. Zo weet Jake soms dingen waarvan je zou denken dat hij ze niet kan weten. Toch blijkt er dan een logische verklaring voor te zijn. En dat geldt voor alle dingen die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Alles bij elkaar dus toch een geloofwaardig verhaal.

Verschillende personages vertellen het verhaal. Tom heeft natuurlijk een grote rol, maar ook twee belangrijke politiemensen vertellen een groot deel. Jake mag natuurlijk ook niet ontbreken. Geen van allen verklappen ze informatie die de spanning weghaalt. Samen met de verschillende verhaallijnen zorgt de wisseling van verteller voor een grote vaart in het verhaal.

De Fluisterman is het eerste boek van Alex North. Wat mij betreft mag hij er zo nog veel meer schrijven!

5 sterren

Meer informatie over De Fluisterman

  • Oorspronkelijke titel: The Whisper Man
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: juni 2019
  • Aantal pagina’s: 416
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026346095
  • ISBN (ebook): 9789026346101

Plaats een reactie