Alles tussen jou & mij – Susan Wiggs

Alles tussen jou & mij van Susan WiggsCaleb Stolz woont in een amish-gemeenschap waar hij zijn neefje en nichtje opvoedt. Reese Powell is bijna klaar met haar opleiding tot arts en druk met werk en studie. Hun werelden zijn totaal anders maar ze kruisen als neefje Jonah een ernstig ongeluk krijgt. Caleb en Reese voelen zich tot elkaar aangetrokken maar ze zijn erg verschillend. Is er manier waarop ze toch samen kunnen zijn? In Alles tussen jou & mij brengt Susan Wiggs de twee werelden bij elkaar.

Alles tussen jou & mij in het kort

Op het sterfbed van zijn broer heeft Caleb Stolz beloofd te zorgen voor zijn neefje Jonah en nichtje Hannah. Daarvoor moest hij terugkeren naar de amish-gemeenschap waar hij opgroeide. Hoewel dat niet zijn toekomstplan was, doet hij het met liefde voor zijn neefje en nichtje. Als Jonah een ongeluk krijgt, laat hij hem behandelen in het ziekenhuis in de stad. Daar is de rest van de gemeenschap het niet mee eens.

Reese Powell is bijna afgestudeerd als arts en ze werkt in Mercy Heights, het ziekenhuis waar Jonah terechtkomt. Ze heeft een druk leven. Haar ouders hebben haar hele carrière al voor haar uitgestippeld. De vraag is echter of dat het pad is dat ze zelf gekozen zou hebben. Als Jonah binnengebracht wordt in het ziekenhuis, is Reese een van de eerste aanwezigen. Ze ziet dat Caleb er wat verloren bij zit en ze besluit zich over hem te ontfermen.

Ondanks hun verschillende achtergronden ontstaat er een vriendschap tussen Caleb en Reese. Eigenlijk voelen ze meer voor elkaar maar een relatie is onmogelijk. Als Jonah voldoende hersteld is, gaat Caleb met hem terug naar zijn dorp. Hij probeert Reese te vergeten. Andersom probeert zij hem ook te vergeten maar het lukt niet erg.

Ondertussen moet Reese kiezen waar ze haar carrière voort gaat zetten. Kiest ze voor de plek die haar ouders hebben uitgezocht of gaat ze haar eigen weg? En gaan zij en Caleb een manier vinden om toch met elkaar om te kunnen gaan? Een tweede dramatische gebeurtenis zorgt voor het antwoord.

Mijn mening

Twee mensen die zo verschillend zijn en toch voor elkaar willen kiezen. Susan Wiggs beschrijft mooi hoe moeilijk dat is. Ondanks de verschillen is het makkelijk je in zowel Caleb als Reese in te leven. Ze hebben namen ook een belangrijke overeenkomst. Allebei worstelen ze met hun loyaliteit aan hun ouders en afkomst aan de ene kant en hun eigen leven aan de andere kant. Ik denk dat dit voor veel mensen wel herkenbaar is.

Vrijwel het hele verhaal wordt verteld door Reese en Caleb. Dat zal er mede de oorzaak van zijn dat beide zo goed te begrijpen zijn. Het boek leest prettig. Het vraagt er wel een beetje om om niet meer weggelegd te worden. Je wilt tenslotte toch weten of het Reese en Caleb een weg gaan vinden om hun verschillen te overbruggen!

Over het aantal sterren twijfel ik een beetje. Het verhaal heeft zeker punten waar het me erg raakt maar eigenlijk net niet genoeg om het vijf sterren te geven. Daarom geef ik het een ruime vier sterren. Ik ben erg benieuwd naar andere boeken van deze schrijfster!

4 sterren

Meer informatie over Alles tussen jou & mij

  • Oorspronkelijke titel: Between you & me
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: februari 2019
  • Aantal pagina’s: 416
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789402702736
  • ISBN (ebook): 9789402757873

Plaats een reactie