Welkom in Ferry Lane – Nicola May

Welkom in Ferry Lane van Nicola MayKara heeft in haar leven vooral veel voor anderen gedaan. Ze is er voor haar vader, die verlaten is door haar moeder. Ze heeft veel te lang het wangedrag van haar vriendje geaccepteerd en ze heeft nooit haar droom van een eigen bloemenwinkel waar kunnen maken. Maar ach, ze is tevreden zo, met haar leven in het dorpje Hartmouth als medewerkster van een bloemenwinkel. Toch knaagt er iets. Als Kara de kans krijgt een hele nieuwe wereld te ontdekken, weet ze pas wat echt belangrijk is in het leven. In Welkom in Ferry Lane neemt Nicola May je mee in de wereld van een jonge vrouw die zichzelf nog niet zo goed kent als ze denkt.

Welkom in Ferry Lane in het kort

Kara is 33 jaar oud en woont al haar hele leven in Hartmouth. In plaats van haar eigen dromen achterna te gaan, heeft ze ervoor gekozen er te zijn voor haar vader. Haar moeder is er in haar jeugd vandoor gegaan. Kara werkt in een bloemenwinkel en -kraam. Ze heeft veel goede vrienden in het dorp, maar met zichzelf is ze minder bezig.

Als Kara op een dag besluit haar vriendje het huis uit te zetten, zet dat de deur open naar een leven vol nieuwe ervaringen. Om wat bij de verdienen meldt ze haar appartement aan op Airbnb, wat enkele interessante gasten oplevert. Dan vindt ze een mysterieus briefje op de deurmat. Iemand wil haar de gelegenheid geven iets te doen wat ze misschien eigenlijk altijd al graag wilde, maar nooit durfde.

Kara gaat op het aanbod in en ontdekt zo dat er meer is in het leven dan voor anderen zorgen. Zoals zij er voor haar vrienden is, zo zijn zij er voor haar.

Mijn mening

Een even onwaarschijnlijk als liefdevol verhaal is Welkom in Ferry Lane. Kara denkt echt te weinig aan zichzelf. Als ze dat dan toch een keer doet, blijkt dat heel positieve gevolgen te hebben. Het is dus helemaal niet zo egoïstisch als het lijkt om je eigen leven af en toe eens voorop te stellen.

De mensen in dit boek zijn meestal heel aardige types. Wel lijken ze een beetje uitvergroot rond een eigenschap. Zo is Kara de onderdanige terwijl haar zus precies het tegenovergestelde is. Haar opa is juist alleen maar vriendelijkheid. Gelukkig blijkt in de loop van het boek toch dat mensen kunnen veranderen.

Het verhaal leest prettig. Het beeld van het dorp wordt zodanig geschetst dat je jezelf er al bijna ziet rondlopen. Het enige waar ik af en toe moeite mee had, is de ligging van de plaats Hartmouth. Er vaart een veerboot heen, maar ligt het nu op een eiland of is het juist het vaste land of liggen zowel Hartmouth als de overkant op het vasteland maar is de weg over water nu eenmaal korter dan over land? Ik kwam er niet achter.

Welkom in Ferry Lane is het eerste deel in een serie rond Ferry Lane. Het tweede deel gaat over de beste vriendin van Kara, Star. Dit boek heet De sterrenhemel boven Ferry Lane en is al verschenen. In mei 2022 volgt het derde en laatste deel: De regenboog naar Ferry Lane. Ik ben heel benieuwd naar deze boeken, om te zien hoe het de personages verder vergaat!

4 sterren

Meer informatie over Welkom in Ferry Lane

 • Oorspronkelijke titel: Welcome to Ferry Lane Market
 • Uitgeverij: Zomer & Keuning
 • Verschijningsdatum: september 2021
 • Aantal pagina’s: 336
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789020545845
  • E-book: 9789020545852
  • Luisterboek: 9789020545869

Plaats een reactie