Op de vlucht – Rachel Gibson

Op de vlucht van Rachel GibsonHet zou de mooiste dag van haar leven moeten zijn, maar het wordt een drama. Als Lexie Kowalsky op het punt staat te gaan trouwen, voor de camera nog wel want ze doet mee het met populaire tv-programma Gettin’ Hitched, vlucht ze weg. Ze belandt in Sandspit, Canada. Terwijl heel Amerika haar zoekt, probeert Lexie zich klaar te maken om terug te keren naar haar oude leven. Maar zal het leven ooit nog hetzelfde zijn? Op de vlucht van Rachel Gibson is een heerlijk romantisch boek, goed voor een paar fijne avonden bij het haardvuur. Of lekker buiten op het terras op een zwoele zomeravond natuurlijk.

Op de vlucht in het kort

Gettin’ Hitched is een enorm populair tv-programma waarin een jonge vrijgezel zijn bruid kiest uit twintig meiden. Het land is dan ook geschokt als de winnares, Lexie Kowalsky, er op de trouwdag vandoor gaat. In een wolk van witte stof duikt ze in het watervliegtuig van Jimmy. Dat brengt haar naar Sandspit, British Columbia. In het vliegtuig zit ook Sean Knox. Hij weet niet wat hem overkomt.

Lexies vader is de baas van Sean. Hij voelt zich dan ook wat ongemakkelijk als zij hem vraagt haar uit haar jurk te helpen. Hij is vastbesloten haar niet aantrekkelijk te vinden. Omdat ze allebei tijdelijk aan het einde van de wereld zitten, brengen ze toch wat tijd met elkaar door. Het lukt ze niet om van elkaar af te blijven. Lexie hoopt dat alles overgewaaid is als ze na een paar dagen terugkeert. Niets blijkt minder waar. Er worden zelfs prijzen uitgeloofd voor mensen die haar hebben gezien.

Als Lexie weer thuis is, probeert ze haar leven en haar werk voor haar eigen hondenkledingbedrijf weer op te pakken. De man die ze voor het altaar liet staan, maakt haar echter zwart en iedereen is tegen haar. In een poging haar leven en bedrijf te redden, verzint Lexie een liefdesgeschiedenis waarin Sean een hoofdrol speelt. Hij gaat daarin mee. Ondertussen blijven ze allebei ontkennen iets voor de ander te voelen. Maar ondertussen broeit er van alles. De vraag is of ze het uiteindelijk aan zichzelf en de ander willen toegeven.

Mijn mening over Op de vlucht

Soms ben je gewoon toe aan iets vrolijks, niet al te zwaars. Dat had ik toen ik aan Op de vlucht begon. En het was precies de juiste keuze! Het begint met een bizar einde van een tv-programma, wat gelijk het begin is van een bijzonder avontuur. Het hele boek lang draaien Lexie en Sean om elkaar heen maar als lezer weet je echt wel dat ze elkaar zullen krijgen. Een hele geruststelling.

Het boek leest lekker vlot. Je kan er dan ook heerlijk een avondje mee wegkruipen op de bank, lekker ontspannen. Of eigenlijk wel meerdere avondjes. Maar niet te veel want je vliegt er best snel doorheen.

Eigenlijk is Lexie vooral bezig met haar bedrijf. Ze doet mee aan het tv-programma in de hoop gratis reclame te krijgen. Later gebruikt ze Sean om het publiek weer voor haar te winnen, in een poging haar bedrijf van een naderende ondergang te redden. Daarom vind ik haar eigenlijk niet eens zo sympathiek. En Sean lijkt meer geïnteresseerd in Lexies lichaam dan in haar geest. Dus ook hij is niet optimaal leuk als karakter. Toch ging ik ze allebei al vrij snel aardig vinden.

Over het aantal sterren dat ik zal geven, twijfel ik een beetje. Ik vond Op de vlucht een fijn boek om te lezen maar werd er toch niet laaiend enthousiast van. Maar als ik het vergelijk met boeken die ik eerder las, dan vond ik het net zo goed als de boeken die vier sterren kregen en zeker beter dan de boeken die drie sterren kregen. Daarom krijgt Op de vlucht vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Op de vlucht

  • Oorspronkelijke titel: The art of running in heels
  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
  • Verschijningsdatum: april 2018
  • Aantal pagina’s: 255
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789045212074
  • ISBN (ebook): 9789045213873

Plaats een reactie